Москаль: Госкомитет по делам национальностей и религий предоставил статус беженца «вору в законе»

Народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль звернувся з офіційним запитом до Генеральної прокуратури з проханням негайно втрутитися в ситуацію та опротестувати рішення суду, за яким 9 червня 2008 року було надано статус біженця громадянину Азербайджану.Про це Геннадій Москаль повідомив «Самообороні».

Геннадій Москаль повідомляє, що 9 червня 2008 року «в авральному порядку» Державним комітетом у справах національностей і релігій було надано статус біженця громадянину Азербайджану Джанієву Ровшану Рафіду–Огли, який за рішенням суду з 13 лютого 2008 року знаходився в слідчому ізоляторі м. Києва. Джанієв Ровшан Рафід –Огли очікував екстрадиції до Азербайджану, де він розшукується за скоєння вбивства з використанням вогнепальної зброї.

«Крім того, за даними МВС Азербайджану він є «злодієм в законі», – додав Геннадій Москаль.

За словами народного депутата, дивним є той факт, що цьому громадянину надано статус біженця за приналежністю його до певної соціальної групи вперше за всю історію незалежності України. Однак, переконаний Геннадій Москаль, надання статусу саме за приналежністю до певної соціальної групи можуть собі дозволити лише дуже заможні країни, що надають статус біженця людям з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, які зазнають переслідування в своїй країні.

«А Україна не така багата, щоб сьогодні годувати гомосексуалістів, «злодіїв в законі» та вбивць», – відзначив він. Разом з тим, на думку Геннадія Москаля, надання статусу біженця Джанієву Ровшану Рафіду–Огли відбулося з використання корупційних схем.

«Це безпрецедентний випадок, коли суд, на основі статусу біженця, хоче випустити вбивцю та «злодія в законі» з-під варти», – підсумував він.

OLIGARH.net

You may also like...