За прошедшие сутки в Украине зарегистрированно 3389 заявлений о преступлениях

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3389 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 485 (43,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 37 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 77 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 39 осіб. У них вилучено 71,5 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 989 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 51 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 173 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 208 – травмовані.

У Донецькій області поблизу міста Маріуполя на території садового товариства було знайдено мертвим з травмою голови та ушкодженням внутрішніх органів 55-річного чоловіка – особу без певного місця проживання і роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 43-річного місцевого жителя, робітника товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він удень 26 серпня на території зазначеного садового товариства заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У селі Лиманському Ренійського району Одеської області на вулиці затримано 30-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 30 кг марихуани.

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника селищного голови, який підробив рішення згаданої селищної ради про надання в приватну власність місцевому жителю земельної ділянки площею 0,09 га (вартість 113 тис. гривень). Водночас працівниками ДСБЕЗ викрито службових осіб згаданої сільської ради, які підробили списки осіб для виплати матеріально-грошової допомоги місцевим жителям, що постраждали від стихійного лиха, унаслідок чого з резервного фонду державного бюджету було незаконно виплачено грошові кошти в сумі 125 тис. гривень. Прокуратурою Богородчанського району порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову ліквідаційної комісії сільськогосподарського товариства, яка вимагала та отримала 65 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за укладення з останнім угоди купівлі-продажу нежитлових приміщень (склади зернотоку). Гроші, за вимогою посадовця комісії, були перераховані на розрахунковий рахунок, який належить її чоловікові. Прокуратурою Білокуракинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Херсонській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які розтратили 1 573,2 тонни зерна пшениці (вартість 2,4 млн. гривень), що зберігалося на території згаданого товариства на підставі договору відповідального зберігання, укладеного з іншим товариством з обмеженою відповідальністю. Прокуратурою Скадовського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Міністерство внутрішніх справ України

Департамент зв’язків з громадськістю

You may also like...