46 криминальных дел открыла вчера служба борьбы с экономической преступностью

Як повідомили УК в Департаменті Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, упродовж минулої доби порушено 46 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 13 – у сфері приватизації, 7 – у бюджетній сфері, 6 – у паливно-енергетичному комплексі, 4 – в агропромисловому комплексі та 3 – у сфері банківської діяльності.

На Дніпропетровщині за матеріалами співробітників відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), стосовно виконуючого обов’язки голови однієї з районних рад міста Дніпропетровська. Він вимагав та отримав 5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу йому дозволу на платне паркування автомобілів на території району.

У Києві за матеріалами працівників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), стосовно голови будівельної комісії та голови комісії з регулювання земельних відносин, благоустрою і екології однієї з сільрад Києво-Святошинського району Київської області. Правопорушники вимагали та отримали 7,7 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння у виділенні йому земельної ділянки під встановлення рекламного щита.

А на Буковині за матеріалами оперативників Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), стосовно службових осіб державного спиртового заводу. Зловмисники в квітні цього року незаконно заволоділи спиртом у кількості понад 5,3 тис. дал, чим завдали державі збитки (з урахуванням несплати акцизного збору) на суму понад 10 млн. гривень.

You may also like...