«Черновецкие» опять «соврамши»: Пейзажна аллея – предвыборный пиар «космического» мэра

Cудячи з дій секретаря Київради Олеся Довгого, столична влада збрехала, заявивиши про «скасування будівництва на Пейзажці». У юриста місцевих мешканців відібрали довіреність. Жителі Пейзажки і активісти «Збережи Старий Київ» поновлюють боротьбу.

Юриста мешканців будинків біля Пейзажної алеї Марину Соловйову рішенням секретаря міськради Олеся Довгого позбавили довіреності на представлення Київміськради у справі щодо скасування землевідводу на перетині Десятинного провулка та Пейзажної алеї.

Цю довіреність адвокат отримала як результат тривалої боротьби місцевих мешканців та громадянської ініціативи «Збережи старий Київ» за збереження Пейзажки. Унаслідок цієї боротьби мер Леонід Черновецький перед останніми виборами міського голови дав урочисту обіцянку зупинити дане будівництво та сприяти вирішенню цієї справи у судовому порядку.

За кілька днів до виборів міськрада скасувала землевідвід на Пейзажці. Тоді замовник скандального будівництва – Міністерство зовнішніх справ – подав на міськраду в суд.

Не плекаючи зайвих надій щодо намірів міського голови, кияни добилися, щоб міськраду в суді представляла людина, якій довіряють місцеві мешканці і котра зробить усе можливе , щоб відстояти рішення про скасування землевідводу. До недавнього часу Марині Соловйовій це успішно вдавалось робити: законність скасування землевідводу було відстояно у суді першої інстанції. Цього не вдавалось зробити тоді, коли інтереси міської ради представляв її юридичний відділ.

Незважаючи на це, 21 жовтня Олесь Довгий підписав розпорядження про скасування виданої Марині Соловйовій довіреності – під приводом «неналежного представництва інтересів Київської міської ради у судах» щодо виділення землі на Пейзажній алеї. Зважаючи на те, що громада Києва була задоволена діями адвоката, очевидним є факт – інтереси киян абсолютно не збігаються з інтересами міськради.

«Збережи старий Київ» безумовно зробить усе можливе, щоб запобігти можливому відновленню будівельних робіт на Пейзажці. Місцеві мешканці після стількох років боротьби за власні права проти власної ж влади так само і не думають відступатись. Проте усе ж нам дуже хотілось би почути офіційний коментар від міської влади з відповідями на питання:

– Чому урочисто та помпезно видана довіреність забирається за два тижні до важливого засідання суду?

– Яким чином це співвідноситься з передвиборчими обіцянками нинішньої влади?

– Навіщо було висаджувати дерева на Пейзажці, якщо планувалось дозволити відновити там будівельні роботи, щойно стихнуть виборчі пристрасті?

Звісно, українські політики не звикли виконувати політичні обіцянки. Проте хтось має їх навчити дотримуватись даного слова. Влада має зрозуміти, що вона переступила будь-які норми моралі та закону і має нести за це політичну відповідальність.

ЗСК заявляє про поновлення боротьби за Пейзажну алею. Пейзажка – серце стародавнього Києва. Тут народилася ЗСК. Ми не відступимо. Ми докладемо всіх зусиль, щоб ті, хто нищить старий Київ, зрозуміли свою помилку.

Київ належить людям, а не чиновникам!

Тема

You may also like...