Раїса Богатирьова стала господаркою санаторію «Гірська Тиса» біля Говерли. За копійки

За 6 кілометрів від Рахова  відхопила Раїса Василівна собі чудовий санаторій — «Гірську Тису». Основним лікувальним фактором  цієї здравниці є унікальна мінеральна вода «Буркут». Мишяковиста, хлоридно-гідрокарбонатно-натрієва мінеральна вода, типу «Ля-Бурбуль», що має аналог лише на одному курорті у Франції, використовується в санаторії для внутрішнього і зовнішнього застосування. Поряд з мінеральними ваннами санаторій має для оздоровлення відпочиваючих фізіотерапевтичне відділення, кабінети ЛФК і масажу, оснащений усіма необхідними діагностичними лабораторіями. У радянські часи, для відновлення здоров’я після польотів, усіх космонавтів привозили саме в «Гірську Тису» – уявіть собі лікувальні властивості тутешніх вод!

І представте, скільки отут може заробляти Раїса Василівна, коли відкриються кордону Євросоюзу. І скільки коштує цей об’єкт за європейськими цінами!

Пані Богатирьова, «прикупивши» санаторій, нічого нового там не побудувала, всього лише — банальний євроремонт. Іфраструктура всенародного санаторію містила в собі: кілька багатоповерхових спальних корпусів на 250 місць, адміністративний будинок, водолікарню, ресторан, сауну, пункт прокату гірськолижного спорядження, автостоянку і т.д.

Усе це мільярдне багатство віддане було новій власниці лише за 3 мільйони гривень, що довірливо, через Швардака (лідера місцевих регіоналів), були сплачені на рахунки обласного керівництва комунального майна. «Гірську Тису» продали дешевше, ніж готовий сплатити Нацбанк за 30 соток пустиря під будівництво собі офісу в Ужгороді на площі Народній. 

В’ячеслав Федченко, Закарпаття

«Новинка» № 2 (33) р. Ужгород
 

You may also like...