Криминальная хроника Украины на 06.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 287 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 821 (42,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 51 пограбування, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 33 особи. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,1 кілограма вибухівки та 791 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб, у яких вилучено 37,2 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 902 особи. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 82 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 41 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких одна особа загинула та 81 – травмовано.

 У місті Новомосковську Дніпропетровської області 22 лютого на вулиці було знайдено в непритомному стані 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 21 лютого на вулиці увечері, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки. 

 На Хмельниччині працівники міліції затримали злочинне угрупування, яке складалося із жителя обласного центру, жителя Летичівського району згаданої області та жителя Красилівського району Хмельницької області (віком від 41 до 53 років, усі без постійного місця роботи, раніше судимі), які впродовж двох останніх років на території Житомирської та Хмельницької областей скоїли чотири розбійні напади. У затриманих вилучено пістолет-кулемет іноземного виробництва, два стартові пістолети, перероблені для стрільби бойовими патронами та обріз мисливської рушниці. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів. Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.257 (бандитизм) КК України. 

 На Дніпропетровщині працівники міліції затримали п’ятьох жителів міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, один з яких 37-річний безробітний організатор, інші – працівники державного підприємства залізничних перевезень віком від 29 до 46 років. Попередньо встановлено, що вони в 2006 році створили злочинне угрупування й впродовж серпня–листопада згаданого року на території залізничної станції «Кривий Ріг» з вагонів викрали майже 28,7 тонн металопрокату на загальну суму 100 тисяч гривень. Організатора та одного учасника угрупування заарештовано, стосовно інших обрано запобіжний захід – підписка про невиїзд. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) КК України.

 У місті Одесі працівниками міліції затримано 53-річного чоловіка, без постійного місця роботи, у якого вилучено 100 грамів вибухівки.

 У Краснодонському районі Луганської області поблизу села Власівки працівники міліції при перетині Державного кордону України поза митним постом затримали 56-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучили один кілограм вибухівки. 

 У місті Носовці Чернігівської області працівники міліції затримали 56-річного чоловіка, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучили 52 кілограми макової соломки.

 У місті Одесі працівники міліції затримали 56-річного чоловіка, без постійного місця роботи, за місцем проживання якої вилучили майже 11 тисяч пігулок сильнодіючого лікарського засобу «димедрол».

 У Балаклійському районі Харківської області працівники міліції затримали 38-річного жителя міста Стаханова Луганської області, без постійного місця роботи, у якого вилучили 150 таблеток «екстазі» та чотири грами амфетаміну. 

 У місті Ялті Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 25-річних безробітних чоловіків – місцевого жителя та жителя міста Канева Черкаської області, у яких вилучили відповідно 400 грамів і 20 грамів амфетаміну.

 У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконавчого директора товариства з обмеженою відповідальністю, який вніс у кадастрові плани завідомо неправдиві відомості щодо зміни призначення земель водного фонду, які розташовані в межах однієї із сільрад Обухівського району Київської області, на сільськогосподарське призначення. У подальшому видав представникам іншого товариства з обмеженою відповідальністю три державні акти на право власності на земельні ділянки (загальна площа майже 9 га) згаданого фонду. Зазначені дії правопорушника завдали збитки державі на суму 1,8 мільйона гривень. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень хабара від жителя Дрогобицького району зазначеної області за сприяння йому в придбанні за заниженою вартістю недобудованого приміщення телятника згаданого товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб однієї із сільських рад Самбірського району. Вони в минулому році в одному селі побудували 24-х квартирний житловий будинок, витративши на нього 1,2 мільйона гривень бюджетних коштів, призначених для реконструкції старого 16-ти квартирного житлового будинку. У подальшому зазначений новий будинок (фактично недобудований) було безпідставно внесено до списку об’єктів що постраждали в результаті повені. Унаслідок протиправних дій правопорушників з державного бюджету було виділено 112 тисяч гривень субвенцій, які використали на завершення зазначеного будівництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.210, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (порушення законодавства про бюджетну систему України, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У місті Макіївці Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільськогосподарського підприємства, котрі восени минулого року, за усною домовленістю з товариством з обмеженою відповідальністю, зібрали з полів вказаного товариства врожай соняшника й привласнили його. Вказані дії завдали збитки згаданому товариству на суму 1,3 мільйона гривень. Прокуратурою згаданого міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України. 

ДЗГ МВС України

You may also like...