Харків: керівництво обласних клінічної та дитячої лікарень розікрали гроші на ремонт (фото)

Працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Харківській області зібрано матеріал відносно посадових осіб.

Управлінням ДСБЕЗ ГУМВС України в Харківській області було проведено перевірку «Обласної дитячої клінічної лікарні № 1» та «Обласної клінічної лікарні», посадові особи яких у грудні 2008 році при проведенні закупівлі робіт з капітального ремонту приміщень лікарні безпідставно перерахували бюджетні кошти в сумі понад 2 млн. грн. на рахунок підрядної організації одного з товариств з обмеженою відповідальністю без фактичного виконання робіт.

23 грудня 2008 року за вказаними договорами були підписані акти про виконані роботи, на підставі яких 25.12.2008р. органами Державного казначейства перераховані бюджетні кошти по договорах в повному обсязі.

Під час проведення контрольних обмірів у лютому місяці поточного року із залученням спеціалістів КРУ в Харківській області були встановлені факти завищення обсягів виконаних робіт.

В зібраних матеріалах вбачаються ознаки складу злочинів, передбачених ст. 364 ч.2 та ст. 191 ч.5 Кримінального Кодексу України з боку посадових осіб «Обласної дитячої клінічної лікарні №1» та товариства з обмеженою відповідальністю, у зв’язку з чим, 17.02.2009р. матеріали надіслані до прокуратури Харківської області для прийняття процесуального рішення в порядку ст. 97 КПК України.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...