Криминальная хроника Украины на 02.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 829 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 975 (40,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 37 пограбувань,  вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, 10 пістолетів та револьверів, карабін, мисливську рушницю, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 300 грамів вибухівки й 175 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб, у яких вилучено 13,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 704 особи.       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.

Протягом минулої доби порушено 159 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 77 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 77 – травмовані.

У селищі Коломак Харківської області 28 березня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 78-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вдень 26 березня, з метою крадіжки, зайшла до будинку потерпілої, але була застигнута господаркою й дерев’яною палицею вбила її.

У Золочівському районі Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано місцевих жителів – трьох братів віком від 22 до 30 років, усі без постійного місця роботи, двоє раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони впродовж останніх двох тижнів викрали з приміщення однієї із сільських рад 18 батарей опалення. Викрадене вилучено.

В Одеській області на станції Роздільна Одеської залізниці у вагоні поїзда сполученням Одеса-Москва працівниками міліції затримано 22-річного безробітного, раніше судимого жителя області, у якого вилучено 250 грамів вибухівки.

У місті Узині Білоцерківського району Київської області працівниками міліції затримано 38-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено п’ять грамів героїну, 100 грамів марихуани та 15 грамів амфетаміну.

У Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які надали до державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України підроблені документи, у результаті чого отримали ліцензію на оптову торгівлю лікарськими засобами. У подальшому правопорушники ввезли на територію України підроблені гомеопатичні препарати на суму понад два мільйони гривень й незаконно використали товарний знак однієї з іноземних медичних фірм. Сума завданих правовласнику збитків встановлюється. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.227, ч.2 ст.229 та ч.3 ст.358 (випуск або реалізація недоброякісної продукції, незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару та підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

В  Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб відкритого акціонерного товариства, які з червня по вересень 2008 року, зловживаючи службовим становищем, здійснили незаконний вилов восьми тонн чорноморської кільки в забороненій для вилову риби прибережній зоні, чим завдали збитки державі на суму понад 130 тисяч гривень. Керченською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця однієї з районних державних адміністрацій, який, будучи головою комісії з розгляду заяв та документів, поданих суб’єктами господарювання для компенсації фактичних витрат у хмелярстві, у період з березня по квітень 2008 року підробив протоколи засідань зазначеної комісії й незаконно надав 14 сільськогосподарським підприємствам компенсації фактичних витрат у хмелярстві за рахунок коштів державного бюджету в сумі 2,5 мільйона гривень, у той час як зазначені підприємства не мали права на отримання такого відшкодування. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб спільного підприємства, котрі в минулому році, маючи ліцензію на право проведення будівельної діяльності лише на території Черкаської області, у порушення вимог Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”, незаконно уклали з житлово-комунальним підприємством договір на виконання робіт на загальну суму 5,6 мільйона гривень з ремонту дорожнього покриття центральних вулиць одного з міст вказаної області, які були пошкоджені внаслідок стихійного лиха влітку 2008 року. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

МВС України
 

You may also like...