Криминальная хроника Украины на 30.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5117 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 979 (38,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вбивства, 1 факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 32 пограбування, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено карабін, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 540 набоїв. 

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 33 осіб. У них вилучено 23,2 кг наркотиків. 

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 523 особи. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 48 осіб. 

 Упродовж минулої доби порушено 457 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 194 – у сфері службової діяльності, у тому числі 54 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 140 – травмовані. 

 У Голосіївському районі міста Києва на вулиці міліцією затримано 25-річного громадянина Грузії, який за декілька хвилин до цього з салону автомашини “ГАЗель” 37-річного киянина, приватного підприємця, викрав сумку, у якій знаходилися 1,9 тис. грн., 100 доларів США, два мобільних телефони та особисті документи. Викрадене вилучено.

 У місті Вінниці на вулиці міліцією затримано 20-річного жителя міста Ямполя Вінницької області, без постійного місця роботи, з автомашини “Опель” якого вилучено 13,8 кг марихуани.

 У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Вінницької філії товариства з обмеженою відповідальністю, які безпідставно не виплатили працівникам зазначеної філії понад 376 тис. грн. заробітної плати. Прокуратурою Ленiнського району міста Вінниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат).

 В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконавчого директора відкритого акціонерного товариства, який вимагав та отримав 16 тис. грн. хабара від приватного підприємця за укладення договорів оренди приміщень згаданого товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора одного з трамвайних ремонтно-експлуатаційних депо комунального підприємства “Київпастранс” та начальника договірного відділу зазначеного підприємства, які вимагали та отримали 3 тис. грн. хабара від приватного підприємця за укладання договору оренди приміщення згаданого підприємства. Прокуратурою одного з районів столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільської ради Біляївського району та інженера–землевпорядника зазначеної сільради, які, незважаючи на негативний висновок державної експертизи, незаконно передали земельні ділянки сільськогосподарського призначення (загальна площа 17,6 га) у власність членів житлово-споживчого кооперативу під забудову та обслуговування житлових будинків й споруд, чим завдали збитки територіальній громаді на суму 1,6 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

 У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора комунального закладу культури, який вимагав та отримав 3 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за укладання договору оренди частини приміщення зазначеного закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову земельного комітету однієї з міськрад та члена комісії з питань земельних відносин, містобудівництва та архітектури згаданої міськради. Вони вимагали та отримали 52 тис. грн. хабара від заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю за продовження строку оренди та зменшення розміру орендної плати за земельну ділянку загальною площею 1,2 га, на якій розташовані складські приміщення згаданого товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який надав до Черкаської філії акціонерного комерційного банку фіктивну довідку про наявність заставного майна (деревообробне обладнання) та незаконно отримав 750 тис. грн. кредиту, чим завдав збитки банківській установі на зазначену суму. Прокуратурою Соснівського району міста Черкас порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

МВС України
 

You may also like...