Криминальная хроника Украины на 21-22.06.2009

Криминальная хроника Украины на 21-22.06.2009

21.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 162 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 738 (41,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, дев’ять фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, розбійний напад, 22 пограбування, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами

 За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та понад 730 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 37 осіб, у яких вилучено 14 кілограмів наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 604 особи. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 79 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 24 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 18 осіб загинули та 184 – травмовані.

 У селищі Корсунь Єнакієвської міськради Донецької області 17 червня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 81-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного безробітного, раніше судимого мешканця міста Єнакієве. Попередньо встановлено, що він увечері 16 червня, з метою крадіжки, шляхом вільного доступу, проник до згаданого будинку, вбив ножем господарку й викрав ікону та продукти харчування. Викрадене вилучено. 

 У Голосіївському районі Києва 20 червня в результаті спеціальної операції працівники міліції затримали двох громадян Російської Федерації, віком 37 та 23 років. Встановлено, що вони під загрозою пістолета вимагали у 27-річного місцевого мешканця, приватного підприємця, три тисячі доларів США. Зброю вилучено.

 У Дніпропетровську 20 червня о 10.15 до міліції спецлінією “102” зателефонував невідомий та повідомив, що в приміщенні залізничного вокзалу закладено вибухівку. На час обстеження з приміщення вокзалу було евакуйовано 430 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 28-річний безробітний місцевий мешканець. Правопорушника затримано.

 У Попаснянському районі Луганської області працівники міліції затримали 31-річного місцевого мешканця, робітника приватного підприємства, в якого вилучили пістолет ТТ.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю товариства з обмеженою відповідальністю, котра впродовж 2007-2008 років, під приводом залучення грошових коштів для інвестування їх у бізнес-проекти, отримала від двох місцевих мешканців 1,1 мільйона гривень, які в подальшому привласнила. Головним слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відділення банківської установи міста Тячіва, котрі без відома клієнтів відкрили на них 19 карткових рахунків з передбаченим лімітом кредитування, після чого зняли з них понад 135 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили секретаря виконавчого комітету однієї з міськрад, котра вимагала та отримала тисячу гривень хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на виїзну торгівлю. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили декана факультету іноземних мов одного з вищих навчальних закладів, котра вимагала та отримала 300 доларів США хабара від студентки зазначеного навчального закладу за сприяння їй в успішному складанні екзаменаційної сесії. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Полтаві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого мешканця, котрий займався виготовленням та збутом фальшивих грошей. У правопорушника вилучено комп’ютерну техніку та три підроблені купюри номіналом 50 гривень. Слідчим відділом Полтавського міськуправління порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України.

22.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 294 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 235 (37,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вбивство, три факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 23 пограбування, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами

 За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 96 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, у яких вилучено 2,5 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 575 осіб. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 835 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 335 – у сфері службової діяльності, у тому числі 67 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 151 – травмовано.

 В Одесі 10 червня, майже о другій годині, до приміщення відділення філії банківської установи зайшли двоє невідомих у масках й під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрали у працівників зазначеного відділення майже 2,4 тисяч гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 24 та 20 років. 

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили засновника й директора товариства з обмеженою відповідальністю та приватного підприємства й головного інспектора митного посту Криворізької митниці. Встановлено, що вони впродовж трьох останніх років, використовуючи підроблені документи, ввезли на територію України 12 автомашин іноземного виробництва на загальну суму 2,35 мільйона гривень за заниженою митною вартістю. Таким чином державі завдано збитки, у вигляді недоотримання обов’язкових митних платежів, на суму 512 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства, котрі, в порушення вимог Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, уклали із суб’єктами підприємницької діяльності угоди оренди нежитлових приміщень (перебувають у власності держави) за заниженою вартістю, чим завдали збитки державі на загальну суму 230 тисяч гривень. Прокуратурою міста Хмельницького порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж 2006-2007 років, виконуючи будівельно-монтажні роботи в одному із селищ Ялтинської міськради Автономної Республіки Крим, незаконно реалізували будівельні матеріали на загальну суму 940 тисяч гривень, а грошові кошти привласнили. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...