У Києві затримано чотирьох осіб, які вбили батька та сина, забравши при цьому… 500 гривень

Наприкінці травня цього року у Києві, у власному помешканні, було знайдено тіла 71-річного чоловіка з 35-річним сином. Згідно з актом судово-медичної експертизи, їх смерть настала внаслідок удушення. За цим фактом Солом’янським райуправлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) КК України.

 У ході оперативно-розшукових заходів працівники Головного управління викрили та затримали злочинну групу, яка складалася з чотирьох осіб, віком 27- 43 років. Також працівники міліції встановили, що організатором цієї групи був 39-річний безробітний киянин. Йому стало відомо, що потерпілі отримали значну суму грошей (майже 40 тисяч доларів США) за операції з купівлі-продажу квартир. Організатор запропонував іншим учасникам групи заволодіти цими грошима. 

 Тож лідер злочинної групи на власному автомобілі відвіз співучасників до помешкання потерпілих. Потім троє зловмисників проникли до квартири через вікно, зв’язали батька та сина і, використовуючи тортури, вимагали віддати їм гроші.

 У цей час один із потерпілих назвав ім’я організатора цього нападу. Тому, з метою уникнення кримінальної відповідальності, зловмисники вбили батька та сина. Після цього, обстеживши квартиру потерпілих, зловмисники вкрали 500 гривень.

 Наразі чотири усіх чотирьох учасників злочинної групи затримано в порядку ст.115 КПК України. У них вилучено автомобіль, речі, які вони вкрали з квартири потерпілих, та інші речові докази.

 Крім того, здійснюються подальші оперативно-розшукові заходи та слідчі дії, спрямовані на документування злочинної діяльності затриманих та викриття їх у вчиненні злочинів на території столиці та інших регіонів держави.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...