Криминальная хроника Украины на 25.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 560 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 410 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 36 пограбувань, сім незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, три пістолети, п’ять обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,4 кілограма вибухівки та 450 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 58 осіб, у яких вилучено 25,9 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 217 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

 Протягом минулої доби порушено 302 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 125 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 15 осіб загинули та 150 – травмовані.

 У Мелітополі Запорізької області 23 червня на вулиці було знайдено мертвим з вогнепальним дробовим пораненням грудей 34-річного громадянина Грузії. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень, 23 червня, у своїй квартирі пострілом із саморобної зброї смертельно поранив потерпілого, який, з метою крадіжки, проник до вказаної квартири.

 На Хмельниччині в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали киянина, мешканця Київської області та чотирьох мешканців Черкаської області, віком від 25 до 29 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони упродовж двох останніх років займалися викраденням та реалізацією транспортних засобів на території ряду областей України. Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

 У Дніпровському районі Києва на місці злочину працівники міліції затримали 24-річного громадянина Грузії. Встановлено, що він увечері 24 червня на вулиці, з автомашини 27-річного безробітного киянина, викрав барсетку, у якій було два мобільні телефони та 130 гривень. Викрадене вилучено.

 У Миколаєві працівники міліції затримали 25-річного безробітного мешканця Баштанського району, вдома в якого вилучили 1,4 кілограма вибухівки.

 У Дарницькому районі Києва працівники міліції затримали 21-річну безробітну киянку, в якої вилучили 20 грамів героїну.

 У Бахмацькому районі Чернігівської області на території покинутого домогосподарства працівники міліції затримали 27-річного безробітного мешканця Полтавської області, в якого вилучили 15 кілограмів макової соломки.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців державного підприємства, котрі уклали фіктивні угоди з двома приватними підприємцями щодо показу ними вистав з елементами акробатики (фактично вистави не проводилися) й незаконно виплатили останнім гонорар у сумі 292,5 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця одного з відділів Маріупольської міськради, котрий вимагав 30 тисяч гривень хабара від місцевої мешканки за сприяння їй у позачерговому отриманні квартири. Хабарника затримано при отриманні частини хабара в сумі 15 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Кіровограді в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих мешканців, віком від 21 до 30 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в будинку одного із затриманих займалися виготовленням фальшивих грошей. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку та 22 фальшиві купюри номіналом 200 гривень.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного інженера однієї із селищних рад Антрацитівського району, котрий вимагав та отримав 11 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за надання йому в оренду екскаватора, який належить вказаній раді. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий вимагав та отримав від 12 мешканців одного із селищ Сумського району хабарі на загальну суму 1,82 тисяч гривень за прийняття в експлуатацію встановленого їм газового обладнання. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника виробничого управління житлово-комунального господарства, котрий у 2002 році, в порушення вимог Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», без відповідного погодження з однією із селищних рад Харківського району, реалізував за заниженою вартістю виробничу будівлю, яка належить вказаній раді. Таким чином територіальній громаді завдано збитки на суму понад 150 тисяч гривень. Харківською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...