Криминальная хроника Украины на 01.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 356 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 288 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, сім фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 32 пограбування, чотири  незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 165 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 34 особи, у яких вилучено 13,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 533 особи.                     

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

 Протягом минулої доби порушено 580 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 286 – у сфері службової діяльності, у тому числі 32 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 155 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 25 осіб загинули та 202 – травмовані.

 У Каховському районі Херсонської області у полі, поблизу села Дмитрівка, 30 червня було знайдено в непритомному стані з вогнепальним дробовим пораненням спини 30-річного безробітного мешканця цього району, який невдовзі помер у лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці смертельно поранив потерпілого під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

 У Роздольненському районі Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень, 26 червня, поблизу села Войкового Первомайського району автономії, на полі підпалив урожай пшениці.

 У місті Антрацит Луганської області працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 250 грамів вибухівки.

 У Херсоні працівники міліції затримали 46-річного чоловіка без певного місця мешкання та роботи, в якого вилучили 150 грамів вибухівки.

 У Тернопільському районі Тернопільської області  працівники міліції затримали 25-річного безробітного мешканця обласного центру, в якого вилучили 100 грамів вибухівки.

 У Черкасах в результаті оперативно розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного місцевого мешканця, працівника приватного підприємства, вдома в якого вилучили 900 таблеток теофедрину, 22,5 грама марихуани та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

 У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника служби вагонного господарства та начальника фінансово-економічного відділу державного підприємства, котрі в червні 2007 року підробили декларацію з податку на додану вартість, унаслідок чого до держбюджету не надійшло понад 1,5 мільйона гривень. Управлінням податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного спеціаліста одного з відділів інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, котрий вимагав та отримав вісім тисяч гривень хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за невнесення до акту перевірки дотримання ліцензійних умов виявлених порушень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника управління ветеринарної медицини в одному з міст області, котрий вимагав та отримав 13,5 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за сприяння в поверненні йому партії м’ясної продукції, вилученої працівниками податкової міліції. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців регіонального структурного підрозділу державного підприємства, котрі впродовж 2006-2007 років розрахувалися за завищеними цінами з товариством з обмеженою відповідальністю за виконання останнім робіт з прокладання кабельної лінії електропостачання. Таким чином державі завдано збитки на суму 188 тисяч гривень. Слідчим відділенням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців одного з відділів Південної митниці, котрі внесли недостовірні відомості до актів митного огляду ста автомобілів, ввезених на територію України, внаслідок чого було зменшено їх митну вартість. Таким чином державі завдано збитки у вигляді ненадходження обов’язкових платежів на суму 3,57 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 У Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий після проведення робіт із комплексного екологічного очищення Азово-Чорноморських акваторій від забруднення, з наступною екологічною паспортизацією акваторій, не повернув обладнання та устаткування (вартість 378 тисяч гривень), що належить Державній екологічній інспекції Міністерства охорони навколишнього природного середовища України. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...