Криминальная хроника Украины на 30.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 068 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 103 (41,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 31 пограбування, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено два карабіни, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 430 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 66 осіб, у яких вилучено 22,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 597 осіб.                                  

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 206 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 65 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 121 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 158 – травмовані.

 У місті Луганську 29 липня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 28 липня на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки убив ножем 14-річну мешканку цього ж міста  й з метою приховування злочину вкинув її тіло до каналізаційного колодязя.

 В Овідіопольському районі Одеської області поблизу села Сухого Лиману 29 липня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного громадянина Республіки Узбекистан, без певного місця проживання та роботи. Попередньо встановлено, що він на території товариства з обмеженою відповідальністю пострілами із незареєстрованого спецзасобу іноземного виробництва, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив у шию 35-річного приватного підприємця, громадянина Соціалістичної Республіки В’єтнам, й відібрав у нього сумку, у якій знаходилося 85 тисяч гривень. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. Спецзасіб та гроші вилучено.

 У місті Маріуполі Донецької області 29 липня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного громадянина Азербайджанської Республіки та двох 20-річних безробітних місцевих мешканців. Попередньо встановлено, що вони упродовж травня-липня цього року на вулиці вказаного міста відібрали в чотирьох місцевих мешканок  вироби із золота. Частину викраденого вилучено.

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 10 грамів амфетаміну.

 У Солом’янському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 27-річну безробітну місцеву мешканку, в якої вилучили п’ять грамів кокаїну.

 На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову та депутата однієї з селищних рад Сумського району, котрі вимагали 150 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за вирішення питання про виділення земельної ділянки для будівництва автозаправної станції. Правопорушників затримано під час отримання частини хабара в сумі 100 тисяч гривень. Прокуратурою Сумського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в минулому році під час реалізації автомашин  отримали від 10 покупців понад 1,5 мільйона гривень, але вказані транспортні засоби їм не передали. Слідчим управлінням ГУМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб управління житлово-комунального господарства однієї з міськрад, котрі в 2006 році підписали акт виконаних робіт з ремонту автомобільних доріг із завищеним обсягом, які проводило товариство з обмеженою відповідальністю. У результаті цього з державного бюджету на рахунок згаданого товариства було безпідставно перераховано 1,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб філії закритого акціонерного товариства, котрі впродовж квітня – липня цього року, у порушення вимог Кодексу України про надра, Земельного кодексу України та Закону України “Про порядок розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок”, для видобутку корисних копалин використовували землі однієї з сільрад Верхньодніпровського  району загальною площею 38,2 гектара. Внаслідок протиправних дій правопорушників територіальній громаді вказаної сільради та державі завдано збитки на суму понад 674 тисяч гривень. Прокуратурою Верхньодніпровського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365  (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили членів комісії з розгляду обґрунтованості вимог заявників щодо оскаржених ними актів обстеження та дефектних актів однієї з райдержадміністрацій, котрі внесли до акту обстеження будинку місцевого мешканця неправдиві відомості про його пошкодження під час стихійного лиха, на підставі чого господарці було виділено 210 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...