Криминальная хроника Украины на 31.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 015 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 098 (41,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 37 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 265 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 56 осіб, у яких вилучено 80,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 788 осіб.                                   

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 210 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 83 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 20 осіб загинули та 137 – травмовані.

У місті Лебедині Сумської області 26 липня у своєму будинку було знайдено мертвою з рубаною раною грудей 61-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 49-річного мешканця міста Глухова зазначеної області (інвалід другої групи, перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері). Попередньо встановлено, що він увечері 25 липня в будинку потерпілої вбив ножем господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Херсоні 14 липня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями 54-річного місцевого мешканця, робітника товариства з обмеженою відповідальністю, який через декілька днів в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 14 липня в квартирі потерпілого завдав смертельних ножових поранень господарю під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Бердянську Запорізької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річну громадянку Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вона ввечері 29 липня на околиці згаданого міста на території садового товариства під час раптово виниклої сварки завдала ножових поранень двом безробітним мешканцям міста Приморського району зазначеної області віком 25 та 29 років. Потерпілих госпіталізовано.

У місті Ялті Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, займався вивезенням до вказаної держави місцевих мешканок. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) КК України.

У Києві в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річну безробітну місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона в минулому році вивезла до Республіки Словенії 35-річну безробітну мешканку міста Бердянська Запорізької області, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

У Дніпровському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він увечері 22 січня цього року на вулиці вказаного міста завдав тілесних ушкоджень 26-річному безробітному киянину й відібрав у нього мобільний телефон.

У місті Перевальську Луганської області працівники міліції затримали 58-річного місцевого мешканця, водія приватного підприємства, з автомашини  якого вилучили 20 кілограмів макової соломки.

У Білозерському районі Херсонської області на околиці села Широкої Балки працівники міліції затримали 24-річного безробітного мешканця міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, з автомашини якого вилучили 120 грамів амфетаміну.

На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі згідно договору лізингу, укладеного з іншим товариством з обмеженою відповідальністю, повинні були поставити останньому 10 зернозбиральних комбайнів (фактично поставили п’ять). Внаслідок протиправних дій правопорушників ТОВ-одержувачу завдано збитки на суму 7,9 мільйона гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра вимагала та отримала три тисячі гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду холодильного обладнання. Прокуратурою Київського району міста Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі отримали у відділенні банківської установи кредит у сумі 198 тисяч доларів США на ремонт будівель зазначеного підприємства, а грошові кошти привласнили. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...