До уваги водіїв! З 1 травня починають діяти зміни у Правилах дорожнього руху

З 1 травня починають діяти зміни у Правилах дорожнього руху щодо користування зовнішніми освітлювальними приладами водіями транспортних засобів.

Правилами встановлено, що під час руху у світлу пору доби з метою позначення транспортного засобу, що рухається, ближнє світло фар повинно бути увімкнене:

– у колоні;

– на маршрутних транспортних засобах, що рухаються по смузі назустріч загальному потоку транспортних засобів;

– на автобусах (мікроавтобусах), що здійснюють перевезення організованих груп дітей;

– на великовагових, великогабаритних транспортних засобах, сільськогосподарській техніці, ширина якої перевищує 2,6 м, та транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів;

– на транспортному засобі, що буксирує;

– у тунелях.

Зокрема, з 1 травня на всіх транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а у разі їх відсутності – ближнє світло фар.

В умовах недостатньої видимості на транспортних засобах можна ввімкнути дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не буде засліплювати інших водіїв.

Нагадаємо, що порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами відповідно до частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання штрафом у розмірі 510 гривень.

Просимо водіїв дотримуватися встановлених правил.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

You may also like...