Криминальная хроника Украины на 18.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 090 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 087 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 35 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 180 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи, у яких вилучено 27,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 225 осіб.                                           

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 підозрювану особу.

Упродовж минулої доби порушено 61 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 17 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 143 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 184 – травмовані.

У Червоноармійському районі Житомирської області на березі озера поблизу села Зеленої Поляни 16 серпня 33-річний безробітний місцевий мешканець під час полювання, через необережність, мимовільним пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив 37-річного чоловіка. Зброю вилучено.

У Донецьку 16 серпня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 37-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 57-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 15 серпня в згаданому місті на подвір’ї домогосподарства потерпілого вбив ножем господаря під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Дзержинську Донецької області 13 серпня в річці Кривий Торець було знайдено з травмою голови тіло 56-річної безробітної місцевої мешканки. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 12 серпня в квартирі потерпілої завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, виніс на вулицю й вкинув до річки.

У Комсомольському Донецької області 16 серпня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 48-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного донеччанина, співмешканця потерпілої. Попередньо встановлено, що він удень 16 серпня в зазначеному місті в будинку своєї співмешканки вбив ножем господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Кривому Розі Дніпропетровської області 17 серпня до міліції звернулася 22-річна безробітна місцева мешканка та повідомила, що ввечері 16 серпня на вулиці зазначеного міста невідома викрала її двомісячну доньку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за скоєння цього злочину затримали 23-річну безробітну мешканку селища Широкого згаданої області. Дитину повернено матері.

У Шполянському районі Черкаської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 15 кілограмів макової соломки.

В Євпаторії Автономної Республіки Крим на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 19-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучили вісім грамів гашишу.

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця районної ДПІ, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від місцевого мешканця за не притягнення до адміністративної відповідальності його знайомої – приватної підприємниці, за виявлені порушення її фінансово-господарської діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з селищних рад Косівського району, котрі в 2007 році, у порушення вимог Закону України “Про місцеве самоврядування” та Земельного кодексу України, підробили рішення сесії зазначеної сільради й незаконно передали трьом  місцевим мешканцям у приватну власність земельні ділянки (загальна площа майже 3,2 га). Таким чином державі завдано збитки на суму понад мільйон гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора одного з комунальних підприємств, котрий отримав чотири тисячі гривень хабара від приватного підприємця за не втручання в його підприємницьку діяльність. Хабарника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 і ч.1 ст.368 (зловживання владою або службовим становищем та одержання хабара) КК України.

МВС України

 

You may also like...