1 сентября к киевским школьникам придут представители Госавтоинспекции

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва, з 20 серпня по 20 вересня ДАІ України проводить операцію «Увага! Діти на дорозі». Співробітники ДАІ ретельно підготувалися і багато зробили для того, щоб діти на дорогах відчували себе в безпеці. Зокрема, оновлені дорожні знаки, розмітка поблизу навчальних закладів. А упродовж вересня, біля шкіл, постові разом з педагогами будуть допомагати дітям переходити дорогу за правилами. 

– У вересні ми відновимо роботу з дітьми у навчальних закладах. Школярі за спеціальними програмами будуть вивчати правила дорожнього руху, – говорить начальник столичної Державтоінспекції полковник Анатолій Сіренко – Однак, одних лише зусиль інспекторів і педагогів тут недостатньо. 

Лише за 7 місяців цього року в Києві в результаті ДТП постраждали 138 дітей. Між тим більш ніж 70 % таких випадків – на совісті дорослих.  
– Діти виїжджають на проїжджу частину на велосипедах, роликах, скейтах. Часом дорослі самі подають дітям негативний приклад, переходячи дорогу у недозволених місцях, – продовжує Анатолій Сіренко, – тому звертаюсь до всіх батьків з проханням повторити з дітьми ази дорожньої грамоти і закріпити їх на практиці.

Під час уроків з безпеки дорожнього руху школярикам вручать тематичні книжки та
закладки з ілюстраціями основних правил поведінки на дорозі. А багато першокласників до того ж отримають від співробітників ДАІ посвідчення юних інспекторів руху. 

You may also like...