Криминальная хроника Украины на 04.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4635 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 904 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 33 пограбування, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 255 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб. У них вилучено 37,4 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7199 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 28 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 12 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 111 – травмовані.

 У селищі Ювілейному Дніпропетровського району Дніпропетровської області наприкінці січня ц.р. в кабіні вантажної автомашини “Вольво (належить жителю міста Рівне, приватному підприємцю) було знайдено мертвим з травмою голови водія – 43-річного жителя Одеської області, приватного підприємця. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано іншого жителя Рівненської області, 1968 р.н., без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 26 січня в зазначеному селищі на території автостоянки в кабіні вказаної автомашини під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив металевим прутом потерпілого й викрав 1,7 тис. гривень.

 У місті Херсоні декілька днів тому в озері було знайдено труп 38-річного безробітного місцевого жителя, який з 30 липня розшукувався як безвісті відсутній. За висновком судово-медичної експертизи смерть потерпілого сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано трьох місцевих жителів, 1978-1994 р.н., один з них – учень загальної школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 29 липня на вулиці зазначеного міста під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбили потерпілого, а тіло вкинули до вказаного озера.

 У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 43-річного громадянина Республіки Азербайджан, який минулої ночі на вулиці міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв ножове поранення живота своєму брату – 38-річному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

 У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох місцевих жителів віком 30 та 31 рік (обидва без постійного місця роботи, раніше судимі) та двох громадян Російської Федерації віком 40 та 32 роки. Попередньо встановлено, що вони, шляхом вимагання, заволоділи автомашиною “Форд” 25-річного жителя вказаного міста, приватного підприємця.

 У місті Хусті Закарпатської області в приміщенні приватного кафе міліцією затримано 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.

 У місті Первомайську Луганської області міліцією затримано 50-річного раніше судимого безробітного, за місцем проживання якого вилучено 300 грамів вибухівки.

 У місті Одесі на вулиці міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, у якого вилучено 1 грам героїну.

 У місті Полтаві міліцією затримано 38-річного місцевого жителя, з автомашини “Деу” якого вилучено 19,2 кг макової соломки.

 У місті Слов’янську Донецької область у поїзді сполученням Маріуполь – Москва міліцією затримано 24-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 59,3 грамів коноплі.

 У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника міжрайонної податкової інспекції, який вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від приватного підприємця за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення його підприємницької діяльності. Підозрюваного затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя (є довіреною особою посадових осіб однієї з райдержадміністрацій), який вимагав та отримав 33 тис. доларів США хабара від жителя обласного центру за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 1,2 га. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб сільради, районного відділу земельних ресурсів та районної філії державного підприємства “Центр Державного земельного кадастру”. Вони впродовж 2007-2008 років підробляли рішення сесій зазначеної сільради й незаконно, без попереднього вилучення земель лісового фонду в землекористувача, видали державні акти на право власності на дві земельні ділянки (загальна площа 1,06 га) двом місцевим жителям. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 209 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

 На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який надав до Білоцерківської філії одного з банків підроблену довідку про фінансово-майновий стан зазначеного товариства та незаконно отримав кредит у сумі 1,1 млн. гривень. Прокуратурою міста Білої Церкви порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

 У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, котрий у 2006 та 2007 роках надав до обласної дирекції одного з банків підроблені довідки про доходи й незаконно отримав два кредити на загальну суму 357 тис. доларів США, які не повернув. Прокуратурою Шевченківського району міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

 У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито міського голову, який вимагав та отримав 40 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні восьми земельних ділянок (по 0,10 га кожна) для будівництва котеджного містечка. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України

You may also like...