Викрито учасників ОЗГ, які через фіктивні фірми відмили понад 100 мільйонів гривень

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області припинили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої з метою  «відмивання грошових коштів»  та ухилення від оподаткування створили фіктивні підприємства. До складу ОЗГ увійшли двоє директорів низки приватних підприємств та один непрацюючий мешканець міста Рівне.

Як встановили оперативники, «тіньовики», створили фіктивні фірми, що прикривали протизаконну діяльність, пов’язану з наданням послуг переведення безготівкових коштів у готівку. Близько 270 суб’єктів підприємницької діяльності, що зареєстровані у Києві, Одесі, Дніпродзержинську, Луцьку та Рівному користувалися незаконними послугами фіктивних фірм. За час існування «конверта» було переведено у готівку  понад 100 мільйонів гривень. Також встановлено, що через згадані фіктивні підприємства «конвертувались» і бюджетні кошти.

За даними фактами Слідче управління УМВС України в Рівненській області порушило кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст.209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. Проводяться заходи по встановленню інших фактів злочинної діяльності учасників ОЗГ.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...