Вбивство як наслідок способу життя

Після чергової вечірнього застілля співмешканець жительки Кам’янеччини не прокинувся. На перший погляд, тілесних ушкоджень у нього не було, і тільки судмедексперти, які виїжджали у складі слідчо-оперативної групи Кам’янець-Подільського МВ УМВСУ в Хмельницькій області, встановили: чоловік помер від забою головного мозку. 

Мешканці цієї квартири були давніми «знайомими» кам’янецьких міліціонерів. У матері, голови сім’ї, за плечима судимість та асоціальний спосіб життя, її співмешканець нічим не відрізнявся — роботи не мав і щоденно разом із названою дружиною споживав спиртні напої. Жінчин син у черговий раз відбував покарання, цього разу — за вбивство, а 22-річна дочка саме отримала умовний термін за крадіжку. Одним словом, працівники міліції зовсім не здивувалися викликом саме на цю адресу.

Коли жінка вранці прокинулася і побачила мертвого чоловіка, подумала, що той помер від зайвого випитого, та все ж зателефонувала «102». Судмедексперти одразу побачили на голові потерпілого декілька свіжих синців, а під час розтину здогадки підтвердились, чоловіка хтось декілька разів ударив по голові. Тут до справи взялись оперативники, які «за гарячими слідами» і встановили, що смертельні травми бідолаха отримав від пасербиці.

Того вечора подружжя, як завжди, добряче хильнули і не чули голосного стукоту у вхідні двері, жінчина дочка не змогла увійти у квартиру звичним способом, тож довелося лізти через вікно. Вона уже зрозуміла, що дорослі родичі перебувають у хмільному сні, а коли ще й побачила цю картину наочно, розлютилася та почала прямо ногами бити вітчима по голові. Після цього молодиця подалася знову кудись, а чоловік до тями так і не прийшов, помер уві сні.

Цього разу молода жінка не обійдеться умовним покаранням. За вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, згідно статті 121 Кримінального кодексу України карається позбавленням волі на строк до десяти років. Можливо тільки зараз матір молодої жінки, залишившись у пустій квартирі наодинці, зрозуміє, що стала ганебним прикладом для власних дітей, які не змогли знайти свою стежину у життя, а пішли по прокладеній, материнській.

Юлія ГРИНЬ ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області, для УК

You may also like...