Криминальная хроника Украины на 22.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 952 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 216 (44,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 40 пограбувань, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено два гранатомети, автомат, два пістолети, карабін, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 663 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 47 осіб, у яких вилучено 32,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 175 осіб.                                                          

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 79 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 21 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 142 – травмовані.

У Волноваському районі Донецької області 19 жовтня в колодязі на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвою зі зв’язаними кінцівками 41-річну безробітну місцеву мешканку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок утоплення. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 19 жовтня на території домогосподарства потерпілої, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті неприязних відносин побив господарку. Остання знепритомніла, а молодик, вважаючи що вона мертва, зв’язав їй кінцівки та вкинув у колодязь.

У місті Алчевську Луганської області 20 жовтня в підвалі житлового будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями  невідому жінку. Потерпілою виявилася 52-річна безробітна місцева мешканка. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного раніше судимого чоловіка, без певного місця проживання та роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 19 жовтня на вулиці зазначеного міста убив жінку ножем під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а її тіло вкинув до вказаного підвалу.

У Деснянському районі міста Києва 21 жовтня працівники міліції затримали 30-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 1 серпня, шляхом вільного доступу, викрав з автомашини 52-річного безробітного киянина барсетку з особистими документами. Частину викраденого вилучено.

У Маріуполі Донецької області 21 жовтня працівники міліції затримали 35-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він упродовж минулого року в зазначеному місті скоїв ряд розбійних нападів на місцевих мешканців.

В Овідіопольському районі Одеської області 21 жовтня на території товариства з обмеженою відповідальністю “Промринок “7-й кілометр” працівники міліції затримали 35-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він, шляхом вільного доступу, викрав з автомашини 39-річного мешканця Придністров’я 1170 гривень. Викрадене вилучено.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили сім грамів кокаїну.

У місті Бердичеві Житомирської області за місцем проживання 24-річного безробітного місцевого мешканця працівники міліції вилучили 9,1 кілограма марихуани.

У місті Шполі Черкаської області працівники міліції затримали 41-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 3,3 кілограма марихуани.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Головного обласного управління у справах захисту прав споживачів, котрий вимагав та отримав вісім тисяч гривень хабара від представника торговельної мережі за невжиття заходів реагування за виявлені порушення під час проведення перевірок вказаної мережі. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж двох останніх років під час проведення робіт з реконструкції будинку культури в одному із селищ Мелітопольського району, шляхом підроблення документів, завищували об’єм і вартість виконаних робіт й привласнили 318,6 тисяч гривень бюджетних коштів. Мелітопольською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього голову спостережної ради кредитної спілки, котрий упродовж двох останніх років привласнив 150 тисяч гривень вкладників згаданої спілки, на які придбав у місті Херсоні нежитлове приміщення (загальна площа 258,1 м кв.). Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб регіональної філії державного підприємства та двох приватних підприємців. Встановлено, що вони уклали фіктивну угоду про надання послуг згаданій філії з ремонту та обслуговування комп’ютерної техніки (послуги фактично не надавалися), унаслідок чого вказаним підприємцям упродовж двох останніх років з державного бюджету було незаконно перераховано 409,8 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Берегівському районі Закарпатської поблизу села Горонглаба 21 жовтня області в лісі працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян Ісламської Держави Афганістан. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України

You may also like...