Криминальная хроника Украины на 23.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 960 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 117 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 38 пограбувань, 10 незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 118 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи, у яких вилучено 28,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 994 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 107 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 34 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 24 особи загинули та 132 – травмовано.

 В місті Єнакієве Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він з 18 жовтня цього року в своєму гаражі утримував 30-річного безробітного мешканця згаданого міста й примушував останнього виконувати ремонті роботи. Заручника звільнено.

 У Голосіївському районі столиці в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян Грузії, віком 52 та 42 років. Попередньо встановлено, що вони 21 жовтня скоїли три крадіжки речей з автомашин місцевих мешканців.

 У Деснянському районі Києва 22 жовтня працівники міліції затримали двох громадян Азербайджанської Республіки, віком 21 та 23 років (реалізатори одного зі столичних ринків). Попередньо встановлено, що вони на вулиці під загрозою ножа відібрали у 20-річного безробітного місцевого мешканця мобільний телефон. Викрадене вилучено.

 У Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 17-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 9 липня цього року на вулиці відібрав у 35-річного безробітного місцевого мешканця барсетку, в якій було сім тисяч гривень. Крім того, затриманий 25 липня на вулиці відібрав у 59-річного безробітного мешканця цього міста мобільний телефон.

 У Перевальському районі Луганської області працівники міліції затримали 55-річного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 300 грамів вибухівки.

 У місті Рені Одеської області працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 12 кілограмів марихуани.

 У Котовському районі Одеської області працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили два кілограми марихуани.

 У Котовському районі Одеської області працівники міліції затримали 53-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили чотири кілограми марихуани.

 У місті Новомиргород Кіровоградської області за місцем проживання 62-річної пенсіонерки працівники міліції вилучили 6,5 кілограма макової соломки та 1,5 кілограма марихуани.

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців державного підприємства, котрі в листопаді-грудні 2007 року підробили акт заміру та складську довідку про нібито наявне на підприємстві вугілля, надали їх до філії відділення банківської установи й незаконно отримали 250 тисяч гривень кредиту. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.1 ст.222 (службове підроблення та шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

 В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Тлумацького району, котрий підробив рішення зазначеної сільради про оформлення права власності на житловий будинок з місцевим мешканцем (фактично зазначений будинок належить іншому місцевому мешканцю), чим завдав збитки власнику на суму 216,2 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців філії відділення банківської установи, котрі з травня 2005 року по червень цього року, маючи вільний доступ до розрахункових рахунків клієнтів банку, підробили банківські документи від імені клієнтів зазначеного відділення та отримали з їх розрахункових рахунків кошти на загальну суму понад 500 тисяч гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців закритого акціонерного товариства, котрі впродовж серпня-вересня цього року, під час здійснення приймання та аналізу томатів, незаконно втручалися в роботу комп’ютерної системи шляхом зміни та знищення інформації в базі даних, яка використовується в автоматизованих електронно-обчислювальних машинах й забезпечує роботу електронних ваг. У результаті зазначених дій (зменшення кількості прийнятого товару), було штучно створено залишки, які вивозилися за територію товариства. Таким чином ЗАТ завдано збитки на суму 622,9 тисяч гривень. Слідчим відділенням одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України.

МВС України
 

You may also like...