Криминальная хроника Украины на 05.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 333 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 712 (39,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 26 пограбувань, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб, в яких вилучено два пістолети, гвинтівку, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 75 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 11,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 845 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 18 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них вісім – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 100 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області 30 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвими з ножовими пораненнями та зв’язаними нижніми кінцівками 44-річну місцеву мешканку та з аналогічними пораненнями її 18-річну дочку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 29 жовтня убив ножем потерпілих під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У Комінтернівському районі Одеської області у лісосмузі поблизу села Гвардійського 1 листопада було знайдено мертвою з ознаками удушення 19-річну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 24-річну безробітну місцеву жительку – співмешканку батька потерпілої. Попередньо встановлено, що вона ввечері 30 жовтня на подвір’ї власного домогосподарства задушила потерпілу на ґрунті неприязних відносин, а тіло винесла до зазначеної лісосмуги.

У місті Севастополі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі 1 листопада в квартирі за місцем свого тимчасового проживання викрав у 58-річного безробітного господаря помешкання 8,4 тисяч гривень.

У місті Житомирі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уночі 17 жовтня на вулиці зазначеного міста відібрав у 18-річної безробітної місцевої мешканки мобільний телефон та 75 гривень. Частину викраденого вилучено.

У Дніпровському районі міста Києва 3 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він в маршрутному мікроавтобусі викрав у 26-річної безробітної місцевої мешканки мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У селі Великій Білозерці Запорізької області 4 листопада на вулиці 47-річний безробітний місцевий мешканець під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв пострілами із пістолета іноземного виробництва поранив у груди 39-річного безробітного односельця. Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

У місті Харкові на залізничному вокзалі в поїзді сполученням Миколаїв – Москва працівники міліції затримали 33-річну громадянку Російської Федерації, в якої вилучили два кілограми марихуани.

У Жашківському районі Черкаської області працівники міліції затримали 33-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили три кілограми марихуани.

У місті Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили арбітражну керуючу (призначена ліквідатором трьох збанкрутілих підприємців), котра у порушення вимог Закону України “Про іпотеку”, не поінформувавши заставоутримувача (банківська установа), самовільно реалізувала через торговельну біржу будівлю автосалону, яка належала на правах власності згаданим підприємцям. Унаслідок протиправних дій правопорушниці вказаній банківській установі завдано збитки на суму понад 6,5 мільйона гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову фермерського господарства, котрий надав до конкурсної комісії Кіровоградського фонду підтримки фермерських господарств підроблені документи про наявність у вказаному господарстві в користуванні на правах оренди сільськогосподарських угідь площею два гектари, на підставі чого незаконно отримав бюджетні кошти в сумі 150 тисяч гривень. Слідчим відділом УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 та ч.1 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення) КК України.

У Полтавській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб агрофірми, котрі без отримання відповідного дозволу від банківської установи незаконно реалізували заставне майно (зерно пшениці). Унаслідок цих протиправних дій вказаній установі завдано збитки на суму понад 2,8 мільйона гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...