Криминальная хроника Украины на 12.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 940 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 106 (42,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 42 пограбування, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб, в яких вилучено обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 1 082 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб, у яких вилучено 6,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 456 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 59 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 104 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 110 – травмовані.

У Дарницькому районі міста Києва 9 листопада в підвалі житлового будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 34-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного чоловіка з аналогічним соціальним статусом. Попередньо встановлено, що він уночі 9 листопада в зазначеному місті в підвалі житлового будинку вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Волноваському районі Донецької області 9 листопада після гасіння пожежі в будинку 69-річної пенсіонерки було знайдено мертвою господарку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 49-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 9 листопада в будинку потерпілої вбив молотком господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв й, з метою приховування злочину, підпалив будинок.

У місті Золочеві Львівської області 6 листопада на вулиці було знайдено мертвою невідому жінку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів.  Потерпілою виявилася 35-річна жінка без певного місця проживання та роботи, раніше судима. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річну безробітну, раніше судиму мешканку Золочівського району. Попередньо встановлено, що вона ввечері 5 листопада на вулиці зазначеного міста завдала потерпілій смертельних тілесних ушкоджень під час сварки на ґрунті ревнощів.

У Печерському районі міста Києва 11 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох громадян Грузії, віком від 37 до 41 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж цього року скоїли ряд крадіжок із квартир киян.

В Алчевську Луганської області за місцем проживання 43-річного безробітного місцевого мешканця працівники міліції вилучили 300 грамів вибухівки.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили мешканця Володарсько-Волинського району Житомирської області, у якого вилучили 15 купюр номіналом 100 гривень з ознаками підробки. Слідчим відділом Іванівського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України.

У Харкові 11 листопада працівники міліції затримали 27-річного громадянина Російської Федерації, в якого вилучили дві купюри номіналом 200 гривень з ознаками підробки.

На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватну підприємницю, котра у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, в одному із селищ області у власному павільйоні розмістила та організувала роботу 10 гральних автоматів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203 (зайняття забороненими видами господарської діяльності) КК України.

МВС України

You may also like...