Криминальная хроника Украины на 18.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5059 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 204 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 32 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено три гвинтівки, два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 2228 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 44 особи. У них вилучено 71,1 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 347 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 88 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 22 – у сфері службової діяльності, у тому числі 1 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 97 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 98 – травмовано.

 У місті Києві увечері 15 листопада в одному з кафе невідомий пострілом з невстановленої зброї поранив у ногу 31-річного жителя міста Обухова Київської області, без постійного місця роботи. Потерпілого було госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох жителів міста Харкова та киянина (1966-1984 р.н., усі без постійного місця роботи, раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони в згаданому кафе під час раптово виниклої сварки вчинили бійку з відвідувачами, під час якої один з них поранив місцевого жителя пострілом з пістолета ТТ. Зброю вилучено.

 У Веселинівському районі Миколаївської області міліцією затримано 28-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 60 кг канабісу.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який не розрахувався з приватним підприємством за поставку 120 тонн пшениці, чим завдав збитки останнім на суму 108 тис. гривень. Прокуратурою Ленінського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

 У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який у жовтні 2007 року привласнив 640 тис. грн., що, згідно з договором, були йому виділенні однією з місцевих установ на придбання туристичного автобуса. Крім того встановлено, що він у тому ж році надав до філії Луцького відділення банківської установи неправдиві відомості щодо свого фінансового стану та незаконно отримав кредит у сумі 500 тис. гривень. Слідчим управлінням УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.222 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та шахрайство з фінансовими ресурсами).

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які надали до банківської установи неправдиві відомості щодо заставного майно (земельні ділянки загальною площею 16,43 га) й отримали кредит у сумі 1,2 млн. доларів США, який не повернули. Прокуратурою Кіровського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 У Новоград-Волинському районі Житомирської області на автодорозі міліцією затримано групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох громадян Сомалійської Демократичної Республіки, яких власною автомашиною “Деу” перевозив 45-річний житель міста Вінниці, без постійного місця роботи.

 У Радивилівському районі Рівненської області на автодорозі затримано групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян Ісламської Держави Афганістан, яких власною автомашиною “Ауді” перевозив 50-річний киянин, без постійного місця роботи.

МВС України

You may also like...