Обокрал кафе потому что душа требовала «продолжения банкета»

Якщо душа вимагає продовження банкету, а фінанси не дозволяють, тоді «найкращий спосіб» задовольнити свою потребу – обікрасти кафе 

До Братського районного відділу міліції надійшла заява від мешканки одного із селищ регіону про те, що пізно ввечері в її бар проник невідомий та скоїв крадіжку спиртних і тютюнових виробів. На місце події була направлена слідчо-оперативна група.

За декілька годин правоохоронці затримали 21-річного мешканця сусіднього села. Встановлено, що хлопець в цьому барі відпочивав з друзями. Коли настав час закриття, бармен культурно попросив компанію розрахуватись та залишити заклад. Відвідувачі не заперечували, так і зробили. Але юнакові хотілось продовження, тому він не розгубився…

Дочекавшись поки весь персонал та клієнти підуть, а кафе закриється, він проник у середину. Швидко у картонну коробку хлопець набрав з барної стійки спиртного та сигарет, після чого зі своїми знайомими поїхав у райцентр. Там парубок, будучи вже на підпитку, просто на вулиці почав пригощати спиртними напоями ледве не кожного зустрічного перехожого. Це не могло не викликати підозру у двох міліціонерів, які в той момент проходили повз щедрого молодика. При перевірці товару співробітники міліції встановили, що марка горілки й коньяку відповідає маркам викраденого товару з бару.

«Прикро, бо підозрюваний раніше ніколи не потрапляв у поле зору правоохоронців» – підсумував начальник Братського РВ УМВС Іван Анатолійович Примак, – «Бо за такий, хоча й безглуздий вчинок існує кримінальна відповідальність». Сам же хлопець пояснює свою поведінку тим, що душа вимагала продовження банкету й всі його дії були спонтанними. Та з його слів, він не збирався обкрадати бар.
За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками ст. 185 ч.3 КК України (крадіжка). Ведеться слідство.

Владислав Гнатенко, СЗГ УМВС України в Миколаївській області для УК

You may also like...