На Кіровоградщині працівники УБОЗ викрили ОЗГ, що «кинула» 200 підприємців на 50 мільйонів гривень

За створення злочинної організації Слідчим управлінням УМВС України в Кіровоградській області відносно 13 учасників організованого злочинного угруповання порушено кримінальну справу за ч.1 ст.255 КК України. Протягом чотирьох років зловмисники шляхом обману заволоділи майном понад 200 підприємців.  

У грудні минулого року проти згаданих зловмисників вже була порушена кримінальна справа за ч.3,4 ст.190 (шахрайство) та ч.2 ст.369 (давання хабара) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо. Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області викрили організовану злочинну групу, учасники якої протягом 2006-2009 рр. шляхом обману та зловживання довірою громадян заволоділи грошовими коштами у сумі понад 50 мільйонів гривень.

Організував та очолив ОЗГ неодноразово судимий місцевий мешканець, власник та засновник понад 10 приватних підприємств, більшість з яких відомі по всій країні, і директори яких увійшли до складу злочинної організації.

Встановлено, що зловмисники «кинули» понад 200 суб’єктів господарської діяльності. Група шахраїв укладала договори на поставку продукції (паливно-мастильні матеріали, будівельні матеріали, зернові, продукти харчування, комп’ютерна та побутова техніка, тощо) з представниками різних підприємств інших регіонів України. Далі при отриманні товару оформлювався офіційний пакет документів про подальшу його реалізацію підконтрольним підприємствам. При цьому ніяких розрахунків не проводилося, а продукція перевозилася в інші складські приміщення. У подальшому весь товар продавався за значно заниженими цінами іншим підприємствам. Отримана готівка розподілялись між учасниками злочинного угруповання. Натомість власники товару нічого не отримували.

Для прикриття тіньових схем, шахраями використовувались корупційні зв’язки в правоохоронних та інших органах влади. Адже керманич шахраїв є керівником обласної організації по боротьбі з корупцією. Він, обіймаючи таку посаду, впливав на розслідування кримінальних справ, раніше порушених відносно учасників його злочинної групи.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...