Криминальная хроника Украины на 06.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 002 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 625 (40,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних напади, 36 пограбувань, один факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб, в яких вилучено три пістолети, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 500 г вибухівки, два електродетонатори та 310 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб, у яких вилучено 6,4 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 936 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 128 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52– у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 55 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, в яких 5 осіб загинули та 65 – травмовані.

 В Макіївці Донецької області 4 лютого у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано сина потерпілої. Попередньо встановлено, що він уночі 26 січня в зазначеному будинку під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив молотком свою матір й викрав 450 гривень.

 У Одесі 4 лютого в квартирі місцевого жителя затримано його батька – жителя міста Іллічівська Одеської області. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому в зазначеній квартирі під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив сина.

 У Чернігові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 лютого на вулиці вказаного міста відібрав сумку у місцевої жительки. Частину викраденого вилучено.

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці затримано жителя одного з селищ Донецької області, у якого вилучено 400 г вибухівки та два електродетонатори.

 На околиці міста Середини-Буди Сумської області 4 лютого затримано громадянина Російської Федерації, у якого вилучено гранату РГД-5.

 У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю одного з ВУЗів. Вона вимагала та отримала від студентів зазначеного навчального закладу хабарі за успішне складання ними заліків та іспитів. Співробітницю затримано під час отримання хабара в сумі 3 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України.

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони уклали фіктивну угоду з приватною комерційною фірмою на будівництво бізнес-центру (роботи фактично не проводилися), унаслідок чого незаконно отримали відшкодування ПДВ на загальну суму понад 4 млн. гривень. Прокурором району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

 В Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб фермерського господарства. Вони, зловживаючи службовим становищем, сприяли незаконному відчуженню земель державної власності, чим завдали збитки державі на суму понад 208 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

МВС України
 

You may also like...