Криминальная хроника Украины на 11.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 656 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 214 або 47,5% з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 37 пограбувань та одне незаконне заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано 32 правопорушники, у яких вилучено пістолет, сім обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 20,6 кілограма вибухівки та 255 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 особи, у яких вилучено 7,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 115 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 підозрювану особу.

Упродовж минулої доби порушено 95 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких четверо осіб загинули та 58 – травмовані.

У місті Хмільнику Вінницької області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного місцевого мешканця, котрий уночі розбив шибку вікна, проник до офісу й викрав телевізор, обігрівач, CD-програвач та 1,4 тисячі гривень. Викрадене вилучено.

У Петропавлівському районі Дніпропетровської області до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні загальноосвітньої школи закладено вибухівку. На час обстеження було евакуйовано понад 120 учнів та вчителів навчального закладу. Під час перевірки вибухонебезпечних предметів не виявлено. Встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 14-річний учень вказаної школи.

У місті Лубни Полтавської області затримано 34-річного молодика, за місцем проживання якого вилучено пістолет ТТ та чотири набої до нього.

У Ленінському районі Автономної Республіки Крим затримано 46-річного місцевого мешканця, за місцем проживання якого вилучено гранату
Ф-1, чотири мінометні міни, п’ять снарядів та 58 набоїв різного калібру, часів Великої Вітчизняної війни.

У місті Павлограді Дніпропетровської області затримано 30-річного місцевого мешканця, за місцем проживання якого вилучено саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з використанням 100 грамів вибухівки.

У Харківській області затримано 46-річного охоронця акціонерної компанії, за місцем проживання якого вилучено 20 кілограмів вибухівки та сім детонаторів.
У місті Первомайську Луганської області затримано безробітного місцевого мешканця, за місцем проживання якого вилучено 300 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Макіївці Донецької області затримано дев’ятеро місцевих мешканців, усі без постійного місця роботи, двоє раніше судимі, які займалися реалізацією наркотичних засобів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання затриманих вилучено 60 грамів марихуани, 520 мілілітрів екстракційного опію та 20 мілілітрів ацетильованого опію.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили чотирьох місцевих мешканців, котрі створили вісім фіктивних підприємств й упродовж 2007 – 2009 років, через їх розрахункові рахунки, незаконно здійснили фінансові операції на суму понад 300 мільйонів гривень. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212 «Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів» та ч.2 ст.205 «Фіктивне підприємництво» Кримінального кодексу України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Криворізького району, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від місцевої мешканки за сприяння їй у виділенні двох земельних ділянок та видачі відповідних документів на право власності. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України.

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі шляхом складання фіктивних актів виконаних робіт та передачі майна ряду приватних підприємств за начебто виконані роботи штучно довели зазначене товариство до банкрутства, чим завдали збитки його засновникам на суму 950 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України.

МВС України
 

You may also like...