Жадність взяла верх або як один «винахідник» ризикнув обдурити митників

Мешканець Білої Церкви, вважав, що митне законодавство стосується усіх, окрім нього. Чоловік вирішив привезти собі з-за кордону автомобіль. Перевагу віддав німецькому Фольксвагену. 32-річний автолюбитель купив у Польщі Фольксваген Кадді 2008 року випуску. 

Приїхавши на кордон, він не вигадав нічого кращого, як подати до митного оформлення документи, згідно яких його авто коштує всього 2 000 євро.

Коли митники почали оформляти документа на машину, вартість авто їх дуже здивувала.

Кожен автолюбитель знає – майже нові автівки не купиш за такі «смішні» гроші. Однак, спритник мав надію, що ніхто не перевірить інформацію про купівлю автомобіля у Польщі.

Та не так сталося, як гадалося. Горе-імпортер не підозрював, що цю «економічну операцію» з легкістю перевірять співробітники Інтерполу.

Укрбюро Інтерполу, що діє при ГУМВС України у Львівській області, тісто співпрацює з прокуратурою, Службою безпеки України, податковою, прикордонною службою, та з Державною митною службою. Тому, після отримання запиту з митниці, «інтерполівці» миттєво звернулись до своїх європейських колег.

Через деякий час отримали інформацію про справжню суму цього автомобіля. Насправді Фольксваген Кадді, який 32-річний чоловік ввозив на територію України, коштує не дві тисячі, а шість з половиною тисяч Євро.

Автомобіль у чоловіка забрали. Наразі встановлюють, де чоловік взяв підроблені документи. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Ольга Адамська, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

You may also like...