Криминальная хроника Украины на 10.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3855 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 581 (41%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, два розбійні напади, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 20 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 45 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 17 осіб, у яких вилучено 17,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3339 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 7 підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1668 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 122 – у сфері службової діяльності, у тому числі 16 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 101 – травмовано.

У Хмельницькій області 9 травня в результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери затримали місцевого 19-річного безробітного. Попередньо встановлено, що він удень 8 травня на території приватної пилорами вбив металевим прутом 35-річного робітника пилорами, мешканця Славутського району Хмельницької області та його 26-річну безробітну співмешканку місцеву жительку, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери затримали місцевого 55-річного місцевого безробітного. Попередньо встановлено, що він 9 травня о 3.00 на території свого домогосподарства пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив свого 23-річного безробітного, раніше судимого сина, під час сварки на ґрунті неприязних відносин. Зброю вилучено.

У Харківській області 9 травня о 22.10 в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого 74-річного пенсіонера. Попередньо встановлено, що він на території свого домогосподарства під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілами з обрізу мисливської рушниці поранив двох односельців – свого 54-річного племінника та його 45-річну дружину, обидва без робітні. Потерпілих госпіталізовано. Зброю вилучено.

У місті Луганськ 9 травня в результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери затримали 30-річного іноземного громадянина, студента університету. Попередньо встановлено, що він увечері 8 травня на вулиці міста у місцевої 16-річної жительки, учениці загальноосвітньої школи, відібрав мобільний телефон (вилучено).

У Закарпатській області працівники міліції затримали місцевого 47-річного безробітного, за місцем його проживання вилучено 3 кг марихуани та 9,7 кг конопель.

На Житомищині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі, згідно угоди, реалізували понад 120 тонн м’ясної продукції державного підприємства з державного матеріального резерву, а частину виручених коштів привласнили. У результаті противоправних дій державі завдано збитки на суму понад два мільйони гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника головного лікаря районної лікарні, котрий вимагав 800 доларів США хабара від місцевої жительки за надання довідки про ступінь інвалідності її дочки та направлення документів для оформлення регресних виплат. Зловмисника затримано під час отримання частини хабара в сумі 1,6 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України. 

МВС України
 

You may also like...