Криминальная хроника Украины на 07.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 375 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 781 (43,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 40 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 338 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано семеро осіб, у яких вилучено 26,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 370 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 229 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво та 11 – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 106 – травмовані.

У місті Мелітополі Запорізької області 19 червня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 31-річного безробітного місцевого жителя, який 21 червня помер у лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного безробітного жителя Мелітопольського району. Попередньо встановлено, що він уночі 19 червня в зазначеному місті на вулиці сокирою завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У столиці 5 липня на вулиці опівночі працівники міліції затримали 44-річного жителя Перечинського району Закарпатської області, робітника за наймом. Попередньо встановлено, що він годину тому в квартирі 42-річного киянина, приватного підприємця, під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, сокирою вбив свого 46-річного односельця, робітника за наймом, спільно з яким проводив ремонтні роботи в згаданій квартирі, й кутовою шліфувальною машиною розчленував його тіло.

У місті Севастополі 21 травня в квартирі 42-річної приватної підприємниці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 28-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Кривого Рогу Дніпропетровської області. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного жителя міста Кривого Рогу. Попередньо встановлено, що він увечері 16 травня цього району в згаданій квартирі під час сварки на ґрунті неприязних відносин ножем вбив потерпілого й викрав комп’ютер (вилучено).

У місті Севастополі 3 липня на вулиці було знайдено мертвими з ножовими пораненнями двох безробітних жителів міста Оріхова Запорізької області, віком 59 та 52 років та в непритомному стані з аналогічними пораненнями 43-річну безробітну жительку цього ж міста (госпіталізовано). У результаті оперативно розшукових заходів працівники міліції затримали 59-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 липня в зазначеному місті на вулиці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдав зазначених тілесних ушкоджень потерпілим.

У місті Жовтих Водах Дніпропетровської області 6 липня з автомобіля 32-річного безробітного місцевого жителя працівники міліції вилучили 400 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Києві на вулиці працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили грам героїну.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра в 2008 році, на підставі фіктивної довідки про доходи, незаконно отримала в акціонерному комерційному банку понад 180 тисяч доларів США кредиту, який не повернула. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 та ч.2 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення) КК України.

У Перечинському районі Закарпатської області 6 липня працівники міліції затримали двох нелегальних мігрантів – громадян однієї з сусідніх держав, яких власним автомобілем перевозив 39-річний безробітний житель Свалявського району зазначеної області. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України
 

You may also like...