Криминальная хроника Украины на 27.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 917 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 797 (40,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 50 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 185 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 особи, у яких вилучено 47,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 199 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у якій 14 осіб загинули та 166 – травмовані.

У Фастівському районі Київської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 26 липня на ґрунті ревнощів пострілом із обрізу мисливської рушниці поранив 23-річного безробітного місцевого жителя та 18-річну безробітну місцеву жительку. Потерпілих госпіталізовано.

У місті Алушті Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він уранці 9 липня в зазначеному місті в одному з пансіонатів, шляхом вільного доступу, проник до кімнати, де мешкала 25-річна жителька міста Єнакієвого Донецької області й викрав мобільний телефон.

У Березівському районі Одеської області працівники міліції затримали 63-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучили пістолет ТТ та 18 набоїв до різної зброї.

У місті Одесі працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якої вилучено 10 кілограмів марихуани.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівників товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в липні минулого року отримали в Державній іпотечній установі 6,2 мільйона гривень, призначені для добудови житлового будинку. У подальшому вказані кошти були використані на погашення заборгованості за раніше отриманий в банківській установі кредит та не передано на користь згаданої установи майнові права на 44 квартири у зазначеному будинку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комунального підприємства, котрі в минулому році, маючи на рахунках грошові кошти, безпідставно не перерахували до Пенсійного фонду України обов’язкові платежі на загальну суму 1,3 мільйона гривень. Прокуратурою району зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили трьох місцевих жителів, котрі впродовж двох останніх років у зазначеному місті організували виготовлення та збут фальсифікованої алкогольної продукції (коньяк). Під час проведення обшуку у правопорушників вилучено понад 3 тисячі літрів фальсифікованого коньяку, тару, сировину (спирт, харчові ароматизатори, ванільний цукор) та обладнання. Слідчим органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут, або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора філії однієї з фінансових установ, котрий вимагав та отримав 40 тисяч гривень хабара від жительки обласного центру за видачу їй довідки про відсутність заборгованості за кредитним договором. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...