Родинне щастя за 40 тисяч , або як не потрапити на гачок шахраїв

28-річній сумчанці надмірна довірливість коштувала втрати 40 тисяч гривень. В надії зняти порчу з власної родини , молода жінка віддала своїй «благодійниці» гроші та золоті прикраси. Відтак порчу не зняла, натомість додала головного болю і собі і міліції. Правоохоронці вживають заходів щодо розшуку зловмисниць і вкотре попереджають громадян не довіряти незнайомцям . 

Ця пригода трапилась серед білого дня на ринку 9-го мікрорайону м.Суми. 28-річна жінка, назвемо її Іриною, стояла в черзі за курячими яйцями, коли до неї підійшла смуглява жінка, першою фразою якої була: «Я знаю, що ти живеш з чоловіком, але дітей у вас немає. Я бачу, що на тобі порча. Можу допомогти». В той час, як молода жінка приходила до тями від почутого, до них підійшла вагітна дівчина. Вона щиро дякувала ворожці за такий дарунок, мовляв якби не її чари, то вона б ніколи в житті не завагітніла. Після почутого Ірина, не вагаючись, одразу погодилась на пропозицію. 

Жінки відійшли за ринок, де псевдо чаклунка провела обряд «викатування яйцем». Після завершення «ритуалу» Ірина винесла з дому 5650 грн, 120 доларів США, 5 пар сережок, 10 браслетів, 10 кулонів, 10 ланцюжків, 13 каблучок та годинник аби розрахуватися з добродійкою. Але шахрайці цього виявилося замало: «Я зняла майже всю порчу, але моєї допомоги потребує і твій чоловік. Купи жіночі та чоловічі труси та принеси мені.» Ірина, не замислюючись над логічністю прохання, купила білизну та віддала жінці. Окрім того, шахрайка наказала зняти з себе всі прикраси, мовляв при зустрічі, яку призначила через годину, віддасть. Ірина зі спокійною душею пішла додому і лише з часом зрозуміла, що потрапила на гачок аферистів. Обряд проти безплідності обійшовся жінці у 40 тисяч гривень. 

Меншої суми грошей, а саме 3000 грн., коштувала довіра пенсіонерки. До старенької звернулася жінка з проханням здати їй кімнату на 3 дні за 100 гривень на добу. За кілька днів квартирантка зі сльозами благала пенсіонерку про допомогу, мовляв машину з її товаром забрала податкова, і їй необхідно сплатити 3000 гривень штрафу. Старенькій стало шкода свою нову знайому і вона вирішила допомогти. За таку щедрість жінка віддала бабці під заставу свої золоті прикраси, які виявилися звичайною біжутерією. Прихопивши гроші шахрайка зникла, залишивши потерпілій про себе недобру згадку та жменьку металевого непотребу.

Правоохоронці вкотре нагадують. Не забувайте елементарні правила безпечної поведінки на вулиці. Уникайте незнайомців, особливо якщо вони пропонують погадати, зняти порчу, приворожити-відворожити і таке інше. Пам’ятайте, що шахраї – тонкі психологи, саме це допомагає їм вводити в оману довірливих громадян.

СЗГ ГУМВС України в Сумській області
 

You may also like...