Шахрайство не виходить з моди

Перед шахраєм довірлива людина відкриває не лише свій гаманець, а й душу. Та от тільки оговтатися від такого підступного вчинку майже не може. Правоохоронці постійно проводять профілактичну роботу, роз’яснюють громадянам, що не треба довіряти незнайомцям. Та факти шахрайств все одно продовжують мати місце у нашому суспільстві. Зловмисники вигадують все нові схеми обдурювання. Однак і старими не нехтують. У цьому днями переконалась жителька Конотопа. 

Старенька вранці вийшла до магазину. На вулиці її зустрів люб’язний молодий чоловік. Він простягнув жінці пакетик кави і сказав, що вона виграла приз. Залишилось тільки підійти до представниці магазину АТБ та отримати подарунок. Бабуся, ощасливлена неочікуваним подарунком, не заперечувала. Та коли вона з молодиком підійшла до пані з магазину тут її чекала ще одна жінка похилого віку. І як з’ясувалось, вона також мала пакет кави з виграшем. Бабуся запитала у присутніх: “Що ж тепер робити?” Добра панянка відповіла, що виграв той, у кого при собі більше грошей. Як же було прикро старенькій, коли вона дізналась, що у іншої жінки при собі аж 4 тисячі доларів, а в неї лише 60 гривень. Та присутні заспокоїли бабусю. Сказали, що почекають, доки вона з дому принесе усі свої гроші. Зрадівши, жінка побігла додому та принесла всі до копієчки свої заощадження – 2 тисячі гривень. Та поки жіночка не розібралась у ситуації, аферисти якимось чином забрали всі її гроші, натомість віддали пакунок з подарунком за умовою – роздивитись приз можна лише наступного дня. Про те, що потрапила до рук шахраїв, жінка здогадалась лише ввечері, коли розповіла про все своїм близьким. І лише близько 22 години звернулась за допомогою до працівників міліції. 

За цим фактом правоохоронці проводять додаткові перевірки та звертаються до громадян: якщо хтось володіє інформацією про цей випадок, бачив зловмисників та може їх описати, чи можливо сам став жертвою цих шахраїв, повідомте про це у міліцію.

Телефони чергової частини Конотопського міського відділу міліції (054-47) 6-20-09,6-22-09 або з мобільного безкоштовно 102! Конфіденційність та анонімність ваших дзвінків гарантуємо!

Тетяна Кушнєрова, помічник начальника Конотопського міського відділу міліції
 

You may also like...