Криминальная хроника Украины на 18.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 125 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 982 (52,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 40 пограбувань та дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано сім осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 116 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 30,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 257 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 19 осіб загинуло та 146 – травмовано.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 16 серпня в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 33-річного диспетчера відкритого акціонерного товариства місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 31 та 33 роки, один раніше судимий. Попередньо встановлено, що 31-річний підозрюваний 15 серпня в зазначеній квартирі ножем убив потерпілу під час раптово виниклої сварки, після чого разом зі співучасником викрав ноутбук, мобільний телефон та вироби із золота.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 0,5 грама героїну.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим 17 серпня на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 22-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучили два грами гашишу.

У місті Києві 17 серпня працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина, у якого вилучили 5 мілілітрів ацетильованого опію.

У місті Сімферополі працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів, віком від 27 до 31 року.. Попередньо встановлено, що вони впродовж двох останніх років на території зазначеного міста займалися незаконним збутом наркотичних засобів. У затриманих вилучено 30 мілілітрів екстракційного опію.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця, котрий у минулому році витратив не за призначенням (оплата боргових зобов’язань та придбання обладнання) 4,2 мільйона гривень бюджетних коштів, виділених на розвиток виробництва цирконієвої продукції. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі у 2008 році надали до акціонерного комерційного банку неправдиві відомості про фінансову діяльність зазначеного товариства, на підставі чого отримали кредит у сумі 1,25 мільйона доларів США, який не повернули. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

МВС України
 

You may also like...