Затримали за солодке

Охочих отримати прибутку з чужої праці ніколи не бракувало. Працівникам міліції в свою чергу нерідко доводиться обмежувати бажання нажитися ласих до такого кримінальними рамками. 

У їх дієвості з власної волі отримав нагоду переконатися молодий мешканець Конотопського району, після недавньої спроби скористатися результатами чужих зусиль. Як вже тепер відомо, чоловік задумав обікрасти одне з господарств у рідному селі. Він й раніше не відзначався зразковою поведінкою, за що, власне, вже відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Наразі правоохоронці з’ясовують, чи підозрюваному хтось підказав, чи він сам здогадався викрасти з метою подальшого продажу підготовлений пасічником до реалізації мед.

Попередньо довідавшись, що бочки з солодким продуктом бджолярства знаходяться в хаті, а їх власник старенький і глухий, чоловік спланував злочинну акцію. Зранку він акуратно пробрався до будинку та викрав 1 бідон меду вагою близько 20 кілограмів. Того ж дня обміняв мед у сусідньому селі на кілька пляшок горілки.

Пасічник спочатку навіть і не замітив пропажі бідону із зібраним медом. Дідусь не міг зрозуміти, як таке сталося, адже він з хати не виходив і замок у дверях був неушкоджений.

Та, боячись, що зловмисник може ще раз викрасти мед, звернувся до міліціонерів. Через кілька днів крадій був затриманий.

За стародавнім англійським законом, крадіжка бджіл вважалась тяжчім злочином, ніж крадіжка рабів. За крадіжку вуликів з бджолами, а також меду або воску винного саджали до в’язниці строком від 1 до 5 років… За нинішніх цін на цей натуральний продукт викрадене “потягнуло” на суму близько 1 тисячі гривень. Нині у Конотопському міському відділі міліції відносно крадія продукту бджолярства вирішується питання про порушення кримінальної справи. Солодкий злодій чекає на вирок суду.

Тетяна Кушнєрова,
СЗГ Конотопського МВ
УМВС України в Сумській області

 

You may also like...