Почаївська лавра (російська церква в Україні) проігнорувала карантин та владу та пустила людей заражатися на богослужінні

У ніч на Великдень у Почаївській Свято-Успенській лаврі УПЦ МП (РПЦ в Україні), що на Тернопільщині, не виконали карантинних заходів. Попри кордон поліції – значна кількість вірян, без дотримання дистанції, зайшли на богослужіння. Про це повідомляє поліція області.

У правоохоронців були попередні домовленості з духовенством лаври, за якими літургія мала проводитися з виконанням усіх умов та правил карантину – прихожани повинні були перебувати на прилеглій території, а не в самому храмі, зазначає 5 канал.

Більшість парафіян прийшли із індивідуальними засобами захисту. А тим, хто їх не мав, копи роздавали заздалегідь підготовлені маски. О 23-й годині розпочалося Пасхальне богослужіння.

В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції. Під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину”, – йдеться у повідомленні.

Через це, як зазначається, були “посилені поліцейські заходи” для мінімізації шансів можливого зараження людей. Святкове богослужіння завершилося о пів на 5-ту ранку і прихожани розійшлися додому. Наразі правоохоронці розглядають питання щодо відкриття кримінальної справи.

Служба у Почаївській лаврі
Служба у Почаївській лавріГУ НП у Тернопільській області

Також за даними Нацполіції, пасхальні богослужіння відбулися в 447 культових спорудах і храмах Тернопільської області. Майже 500 працівників поліції забезпечували публічну безпеку. Більшість релігійних заходів – проводилися таки з дотриманням необхідних обмежень.

You may also like...