Директор ТОВ намагався привласнити 2,5 млн. «Укроборонпрому» та ледь не поставив під загрозу життя військових

Під процесуальним керівництвом прокуратури області повідомлено про підозру директору ТОВ, який намагався заволодіти грошовими коштами підприємства, за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України (закінчений замах на вчинення злочину, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, у 2019 році між одним з підприємств концерну «Укроборонпром» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про поставку нових запчастин та комплектуючих до бронетанкової техніки на суму майже 2,5 млн грн.

Проте умови договору порушено — до підприємства, яке входить до складу концерну «Укроборонпром», товариством замість нових поставлено трансмісії для танків Т-80, але вказані трансмісії вже мали ознаки перебування в експлуатації. Щоб замаскувати це, поверхню трансмісій перефарбували, а номерні знаки перебили.

Окрім того, що директор ТОВ намагався збагатитися за рахунок «Укроборонпрому», своїми діями він міг ще й поставити під загрозу життя та здоров’я військовослужбовців, які захищають кордони України.

4 лютого 2020 року керівнику ТОВ повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами підприємства шляхом зловживання службовим становищем за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України.

Оперативний супровід у даному кримінальному провадженні здійснює УСБУ в Харківській області, досудове розслідування — СУ ГУНП в Харківській області.

Якщо вину підозрюваного буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...