До 12 років ув’язнення загрожує рівнянину, у якого вилучили наркотиків та психотропів на ₴4 млн.

Прокурор Рівненської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно жителя обласного центру, якому інкримінують незаконне придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут наркотичних засобів та особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах, а також використання прибутку для продовження «бізнесу» і легалізацію незаконно отриманих доходів  (ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 306, ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік збував психотропні речовини PVP та амфетамін через поштові відправлення по Україні. Замовлення він приймав через кілька Telegram-каналів, а затримали наркоторговця у листопаді минулого року, після того, як він помістив до комірки поштомату для відправки замовникам чергові 5 пакунків із психотропами.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено та вилучено також більше 1 кг особливо небезпечної психотропної речовини Альфа-PVP, понад 22 гр МДМА, а також мобільні телефони та банківські картки, які чоловік використовував для ведення наркобізнесу та легалізації незаконно отриманих прибутків. Крім того, з пункту видачі відправлень логістичної компанії правоохоронці вилучили пакунок із амфетаміном, який мав забрати обвинувачений. Орієнтовна вартість усіх заборонених речовин – майже 4 млн грн.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду. Зловмисник наразі перебуває під вартою і своєї вини не визнає.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УБН ГУНП в області.

Чоловікові загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

You may also like...