Експлуатація паркувальних майданчиків зі збитками у ₴5,8 млн.: у Дніпрі викрили схему за участю посадовців міськради

Двоє керівників комунального підприємства міськради, що відповідає за транспортну інфраструктуру міста, та троє місцевих підприємців отримали підозри. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції задокументували протиправну діяльність учасників злочинної групи, які організували оборудку з розкрадання бюджетних коштів під час експлуатації паркувальних майданчиків у м. Дніпро. Для реалізації задуму посадові особи комунального підприємства залучили до злочинних дій фізичних осіб-підприємців.

Використовуючи підроблені документи, фігуранти штучно зменшували в договорах з обслуговування паркувальних майданчиків їхні площі з метою несплати до бюджету паркувального збору.

Збитки місцевого бюджету, нанесені такими діями, оцінюються у 5,8 млн грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи фігурантів на території Дніпропетровської області. У результаті заходів вилучили компʼютерну техніку, мобільні телефони, «чорнові» записи, акти перевірок паркувальних майданчиків у 2021-2024 роках, копії договорів та іншу документацію.

За результатами оцінки сукупності отриманих доказів пʼятьом учасникам корупційної схеми повідомили про підозри за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.ч. 4, 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення).

Відповідно до інкримінованих статей, фігурантам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...