Експравоохоронець підозрюється у держзраді: забрав для окупантів бус у ветерана АТО та піклувався про добробут армії РФ

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому працівнику правоохоронного органу за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

9 березня цього року ЗС РФ окупували Чкаловську селищну територіальну громаду Харківської області.

Возможно, это крупный план (1 человек)

За даними слідства, колишній поліцейський добровільно перейшов на бік ворога та почав активно співпрацювати з окупантами.

Підозрюваний очолював автомобільну колону російських військових, у якій вони їздили за адресами мисливців та учасників АТО. У мисливців вони відбирали зброю, а учасників АТО змушували їхати на «перевірку». У ветерана АТО експоліціянт спільно з представниками країни-агресора забрав мікроавтобус на потреби російської армії.

У вільний час зрадник, хвилюючись за окупантів, привозив їм на блокпости продукти харчування.

Крім того, підозрюваний показав російським військовим місця для найкращого тактичного і стратегічного розташування ворожої артилерії та іншої техніки з метою недопущення наступу українських військових.

Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...