Киянина притягнули до кримінальної відповідальності за домашнє насильство відносно дружини

Правоохоронці скерували матеріали кримінального провадження до суду для розгляду справи. Санкція інкримінованої статті передбачає до двох років позбавлення волі.

До столичної поліції надійшло повідомлення від заявниці про те, що у власному будинку на вулиці Хотівській чоловік вчиняє щодо неї домашнє насильство. За вказаною адресою негайно виїхали співробітники сектору протидії домашнього насильства Голосіївського управління поліції, які припинили протиправні дії порушника.

Возможно, это изображение 1 человек

Відносно кривдника поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення домашнього насильства та проведена профілактична бесіда щодо недопущення подібних дій. Втім, протягом року киянин повторно вчинив домашнє насильство відносно 54–річної дружини: ображав нецензурною лайкою, штовхав, виганяв її з будинку та погрожував фізичною розправою. Тож співробітники поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство.

Поліцейські за погодженням з Голосіївською окружною прокуратурою столиці повідомили фігуранту про підозру. На даний час досудове розслідування завершено. Зібрані матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом направлено до суду. За скоєне кривднику загрожує до двох років тюремного ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...