Київські оперативники викрили наркозбувача з «товаром» на 400 000 гривень

Вирощування та виготовлення канабісу налагодив мешканець столиці в орендованій квартирі. Далі він збував готовий наркотик за готівку під час особистих зустрічей з клієнтами. Наступні десять років наркоділок може провести за ґратами.

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю столичного главку спільно з оперативниками Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури затримали фігуранта, який вирощував та збував канабіс.

київські оперативники викрили наркозбувача з «товаром» на 400 000 гривень

За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у м. Києві Олександра Дибова, правоохоронці затримали «бізнесмена-агронома» у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:

київські оперативники викрили наркозбувача з «товаром» на 400 000 гривень

«За результатами відпрацювання, в оселі ми виявили та вилучили близько 1 кілограму канабісу, засоби для зважування та фасування, обладнання для вирощування, спеціальні бокси для зберігання, витяжка, горщики з ґрунтом та залишками рослин, мінеральні добрива. Крім того, ми встановили, що 26-річний чоловік з метою заробітків за місцем мешкання встановив обладнання для посіву та вирощування коноплі. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних речовин складає понад 400 000 гривень».

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації події після результатів усіх експертиз.

«Наразі слідчі за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за збут наркотиків. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років. Досудове розслідування триває», – додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...