Майора Нацгвардії затримали на Запоріжжі за витік службової інформації (фото)

Військовий, маючи доступ до автоматизованої інформаційної бази мвс, за грошову винагороду передавав «клієнтам» потрібну інформацію.

Під час отримання чергової оплати за надані «послуги» гвардійця затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ, ДБР, у взаємодії з військовою контррозвідкою СБУ, під керівництвом Генеральної прокуратури України.

У рамках захисту системи Національної поліції України оперативники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили витік службової інформації. Перевірки привела до оперативного чергового військової частини окремої моторизованої бригади з охорони громадського порядку Національної гвардії України.

48-річний майор безпідставно заходив до автоматизованої відомчої бази, роздруковував інформацію та передавав її особам, які займається підприємницькою діяльністю. Систематично за надані відомості чоловік отримував певну суму грошей.

За матеріалами УДВБ НПУ слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, під процесуальним керівництвом ГПУ було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 та ч.3 ст.362 Кримінального кодексу України.

Затримали гвардійця в порядку ст.208 КПК України на одержанні 2,7 тисяч гривень за службові дані. Слідчими готується оголошення підозри.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...