Мешканцю столичної Троєщини повідомили про підозру за замах на вбивство перехожого

У під’їзді багатоповерхівки зловмисник вдарив декілька разів молотком по голові чоловіка, якого у тяжкому стані госпіталізували до лікарні. Правоохоронці затримали фігуранта на місці злочину. Йому загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.

До чергової частини Деснянського управління поліції від лікарів надійшло повідомлення про те, що у під’їзді на проспекті Маяковського вони виявили чоловіка з травмою голови. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Возможно, это изображение (1 человек)

Начальник слідчого відділення сектору розкриття злочинів проти особи Деснянського управління поліції Ігор Мордусенко розповів про те, що поліцейські провели огляд місця події, опитали свідків та встановили обставини події:

«У під’їзді багатоповерхівки між двома чоловіками виник конфлікт, у ході якого зловмисник молотком декілька разів вдарив 38-річного опонента по голові. Крики про допомогу почула консьєрж будинку та викликала швидку медичну допомогу та лікарі госпіталізували потерпілого. Наряд поліції охорони виявив підозрюваного на місці злочину, а слідчі затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – місцевий мешканець, 1989 року народження. Також ми вилучили з місця події молоток зі слідами бурого кольору, який направили на експертизу».

Окрім того, чоловік підозрюється у неправдивому повідомленні про замінування Північного мосту. Слідчі Деснянського управління поліції скерували до суду клопотання про застосування до нього примусових заходів медичного характеру. У ході досудового розслідування буде проведена судово-психіатрична експертиза для встановлення психологічного стану правопорушника.

«За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому частиною другою статті 15, частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України – замах на умисне вбивство. Слідчі звернулись до суду з клопотанням про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі», – додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...