На Київщині затримали військового, який розпродував спорядження побратимів з передової

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру військовослужбовцю однієї з бойових частин Київщини, який розпродував військове майно на сотні тисяч гривень.

Військовий, який відповідав за збереження спорядження частини, у змові з іншими військовослужбовцями крали зі складу бронежилети, каски, медичні аптечки, розвантажувальні пояси, тактичне взуття, польові камуфляжі та інше і продавали їх гуртовими партіями підприємцям для подальшого перепродажу. При цьому вони ставили ціни набагато нижчі за реальну вартість майна.

Організатор списував продане майно, як втрачене під час бойових дій.

Лише останні дві продані ними партії коштували майже 400 тис. грн. Після повної інвентаризації та слідчих дій будуть з’ясовані реальні втрати, завдані цією організованою групою.

Військовому, який мав зберігати це майно та забезпечувати ним бійців на передовій повідомлено про підозру у викрадені військового майна, вчиненому в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 410 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру іншим військовослужбовцям, які брали участь у викраденні та збуті майна.

Процесуальне керівництво здійснює Дарницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

ДБР

You may also like...