На Закарпатті повідомлено про підозру директору підприємства, який привласнив майже ₴3 млн. на ремонті доріг

Слідчі Ужгородського районного управління поліції, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань та СБУ, повідомили про підозру у привласненні державних коштів директору приватної фірми, яка здійснювала ремонт вулиць і доріг комунальної власності в обласному центрі Закарпаття.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що у червні 2022 року між директором одного з комунальних підприємств Ужгородської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю в особі директора-підрядника було укладено договір, згідно умов якого останній зобов`язувався виконувати функції ремонту дорожнього покриття.

За увесь цей час 35-річний уродженець Харківської області вносив недостовірні відомості у проєктно-кошторисну документацію і таким чином завищив фактичну вартість та обсяги виконаних робіт. Своїми діями підрядник завдав майже 3 мільйони гривень збитків бюджету громади.

Фігуранту, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, інкримінують ч. 4, 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто привласнення та розтрата бюджетних коштів в умовах воєнного стану та службове підроблення.

Підозрюваному загрожує до 12 років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Слідство у справі триває.

Поліція Закарпатської області

You may also like...