На Закарпатті судитимуть директора фірми-підрядника, який під час ремонту лікарні привласнив понад ₴756 тисяч

Слідчі поліції Закарпаття, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань, викрили на вчиненні ряду злочинів 53-річного підприємця із села Підвиноградів Берегівського району. Чоловік, будучи директором підприємства, яке займається будівельними роботами, уклав договори з Перечинською лікарнею на виконання робіт з реконструкції та капітального ремонту двох відділень медзакладу.

У ході слідства правоохоронці з’ясували, що фігурант, з метою привласнення грошей громади, вносив у документи недостовірні відомості щодо вартості виконаних робіт та загальних витрат на будматеріали. У подальшому зловмисник засвідчував їх підписом та печаткою підприємства, що являлося підставою для перерахунку коштів.

За даними слідства у перелік робіт підприємець включив більше послуг, аніж фактично було виконано компанією. Таким чином зловмисник незаконно заволодів коштами громади у розмірі понад 756 тисяч гривень. Частину з цих грошей фігурант вивів на рахунок фізичної особи підприємця, й таким чином намагався їх легалізувати.

За місцем проживання директора, бухгалтера та ще одного співробітника підприємства правоохоронці провели обшуки: вилучили документи, які є важливими доказами у справі.

Наразі слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Закарпатській області, за процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури, завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження скерували для судового розгляду. Підприємця обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного стану, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

За скоєне зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поліція Закарпатської області

You may also like...